h

Veel enthousiasme bij start campagne gratis OV

20 september 2008

Veel enthousiasme bij start campagne gratis OV

Een goed begin is het halve werk. De start van de SP-campagne voor gratis openbaar vervoer kreeg vandaag een enthousiast onthaal. SP-ers toerden door de stadsregio Rotterdam en haalden handtekeningen op voor gratis OV voor 65-plus en 12-min. Rotterdamse ouderen zijn nog steeds boos dat ze hun gratis OV-chipkaart per 1 juli niet meer kunnen gebruiken. Maar ook in gemeentes als Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen is maar weinig uitleg nodig voordat mensen willen tekenen.

Gratis OV

Enkele reacties:

"Ik vond het een goed idee van Rotterdam om met gratis openbaar vervoer te beginnen. Jammer dat het nu gestopt is. Maar wel vreemd dat mijn zus me gratis vanuit Rotterdam kon opzoeken in Schiedam en ik gewoon moest betalen de andere kant op."

"Ik ben niet zo van de SP, maar dit vind ik een prima actie van jullie. Gebeurt er eindelijk ook eens iets positiefs voor ouderen."

"Zelf ben ik nog niet zo oud, maar zie veel half lege trams en bussen overdag. Prima idee om het OV voor ouderen gratis te maken. Ze rijden toch, dus dat kan nooit veel kosten.

"Natuurlijk zijn wij daarvoor. Het lijkt me prachtig om wat vaker de stad in te kunnen gaan."

"Schandalig dat ze nou weer de kaartjes duurder willen maken. Al jaren wordt er gepraat over files en dat mensen het openbaar vervoer moeten nemen. Dan moet het wel betaalbaar zijn en goed aansluiten."
Gratis OV

Tot en met 31 oktober gaan de SP-afdelingen in de regio Rotterdam door met het ophalen van handtekeningen en de verspreiding van 30.000 actiekaarten. Daarna zullen de kaarten aangeboden worden aan de Stadsregio Rotterdam, met het voorstel om het gratis OV voor jong en oud in te voeren per 1 januari 2009.

Wilt u meedoen of zelf handtekeningen ophalen in eigen kring, bel of mail ons dan.

E-mail: rotterdam@sp.nl
Telefoon: 06-20 09 06 22 (Leo de Kleijn)

Gratis OV

Download de actiekaart (PDF)
SP start campagne gratis OV voor jong en oud (16-09-2008)

U bent hier