h

Rotterdam vertrut verder!

7 augustus 2008

Rotterdam vertrut verder!


Na twee succesvolle acties van 'Stop de vertrutting', waarbij SP-ers samen met bekende Rotterdammers langs de terrassen gingen om handtekeningen op te halen tegen de vertrutting van Rotterdam, vindt de actie steeds meer gehoor. Ook DJ Ronald Molendijk tekende tegen de vertrutting van Rotterdam. Ronald Molendijk maakte onlangs het nummer 'Shut the fuck up' voor burgemeester Ivo Opstelten, dat wellicht te horen is tijdens de Dance Parade. Aanleiding was het nieuws over de betaalplicht voor slachtofferhulp bij de komende Fit For Free Dance Parade. En dat terwijl Ivo Optstelten zelf wel een feestje mag geven van 900.000 euro.

Naast Carrie, Ted Langenbach, stadsdichter Jeroen Naaktgeboren, oud-Stadspartij voorman Manuel Kneepkens en vele horeca-uitbaters, tekenden honderden terrasbezoekers de petitie. De handtekeningen worden in september aangeboden aan Burgemeester Ivo Opstelten.

Maar de vertrutting zet voort in Rotterdam. Onlangs kwamen er signalen uit de Rotterdamse homo-horeca dat ze steeds verder in de verdrukking komen en met sluiting bedreigd worden, op ongegronde redenen. We hebben het hier over Rotterdam, niet Moergestel of Urk.

Verder heeft Stadstoezicht beloofd een ware bonnenparade op te voeren vanaf januari 2009. Stadstoezicht wil dat alle 650 medewerkers een opleiding tot buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) geven. Zo'n boa mag dan boetes uitdelen voor alle kleine vergrijpen zoals wildplassen en rondlopen met een niet-aangelijnde hond. 'De straat als gevangenis' kopte het AD.

Ook in de duinen van Hoek van Holland slaat de vertrutting toe. Agenten delen waarschuwingen uit aan mensen die er naakt recreëren. De politie beroept zich op nieuwe borden op het strand die blootlopen in de duinen van Hoek van Holland verbieden. De borden verwijzen naar een artikel van de Algemene Plaatselijke Verordening van Rotterdam, maar daar staat nu juist in dat naaktrecreatie is toegestaan in dit gebied. Wie moet hier met de billen bloot?

En wat te bedenken van het met afplakken van cafés en restaurant langs de kades (en geblindeerde hekken) van Rotterdam tijdens de Red Bull-shit Air Races zodat bewoners, die wel de lasten (geluidsoverlast) kregen maar niet de lusten, het evenement niet gratis konden zien. Zielig en truttig.

Maar we hebben ook leuke gratis evenementen voor iedereen in Rotterdam. Toch ontstaat er bij Rotterdam Festivals ook een sleur. De Rotterdamse festivals kennen steeds minder variatie, elk jaar hetzelfde riedeltje. Het lijkt telkens alsof de feestdagen er weer aan komen, maar dan in de zomer.

Er valt dus nog veel te 'ontrutten' in Rotterdam.
Steun daarom hier de actie Stop de vertrutting..

Lees hier meer in het AD Rotterdam en beluister het nummer voor Ivo Opstelten van DJ Ronald Molendijk

U bent hier