h

SP-Kamerlid Roemer bij feest voor bus 63/64

3 juli 2008

SP-Kamerlid Roemer bij feest voor bus 63/64

Aanstaande maandagochtend om negen uur vertrekt de eerste nieuwe bus 63/64 van het Zuidplein naar Zuidwijk en Pendrecht. De bus is de langverwachte oplossing voor de problemen die ontstonden naar aanleiding van het verdwijnen van bus 77 in Charlois. De RET, de SP en bewoners organiseren rond de rit van de eerste bus een feestje op het Zuidplein. Ook de bushaltes langs de route in Zuidwijk en Pendrecht worden versierd.

Op het Zuidplein dopen bewoners om ongeveer half tien de eerste bus 63/64. Bewoners, politici en pers rijden vervolgens met de bus mee. In de eerste bus spreken SP-Kamerlid Emile Roemer en mevrouw Van der Heide van het actiecomité bus 77.
Kees Korbijn speelt en ook wethouder Baljeu zal de bewoners op het Zuidplein komen feliciteren. Na de rit van de eerste bus kunnen bewoners, politici en pers een kopje koffie drinken in De Middelburgt op Plein 1953 in Pendrecht.

De SP heeft een flyer (PDF) verspreid in de wijk om de bewoners te feliciteren die zich sterk hebben gemaakt voor goed openbaar vervoer in Charlois. Dat wethouder Baljeu uiteindelijk overstag moest, laat zien dat actie helpt. De SP zal de nieuwe buslijn nauwlettend volgen. Als genoeg mensen van de bus gebruik maken, vindt de SP dat de nieuwe lijn 63/64 al snel vaker moet gaan rijden en na de avondspits langer doorrijden. Bewoners moeten bovendien veel eerder en vaker betrokken worden als er iets verandert in het openbaar vervoer: dan was bus 77 nooit verdwenen.

Mooi succes bewoners en SP: oplossing voor bus 77 (29-04-2008)

U bent hier