h

Op weg naar een socialere Wsw

18 juli 2008

Op weg naar een socialere Wsw

Deze week diende SP-raadslid Josine Strörmann een voorstel in over het aantal jobcoaches die mensen met een arbeidshandicap op de reguliere werkplek begeleiden. De gemeente Rotterdam is van plan honderden zogenaamde Wsw'ers de reguliere arbeidsmarkt op te helpen. De SP bepleit al lang dat de begeleiding van deze kwetsbare groep dan wel op orde moet zijn.

Josine Strörmann op bezoek bij een Sw-bedrijf van de ROTEB

De SP vindt het goed als mensen met een arbeidshandicap die dat willen en kunnen op de reguliere arbeidsmarkt aan het werk gaan. Maar zij hebben goede begeleiding nodig: zij hebben niet voor niets de indicatie 'arbeidshandicap'. Veel werkgevers en collega's hebben weinig ervaring met SW'ers. Allemaal redenen waarom een goede begeleiding nodig is. De SP diende daarom een voorstel in om het aantal jobcoaches navenant te laten groeien, zodat de 'workload' van deze mensen niet te groot wordt.

Wethouder Schrijer van Sociale Zaken deed op basis van het voorstel van de SP zo'n goede toezegging dat Strörmann het voorstel niet in stemming bracht. Schrijer heeft beloofd in kaart te brengen wat een acceptabele 'workload' is voor jobcoaches. In oktober van dit jaar gaat de discussie over de Wsw verder. Dan legt de wethouder het Wsw-beleid voor aan de raad. De SP zal dan opnieuw stevig inzetten op deze discussie en het beleid met voorstellen proberen socialer te maken.

Meer over de SP en de Wsw (11-07-2008)

U bent hier