h

Geen privatisering recreatieoord Hoek van Holland

18 juli 2008

Geen privatisering recreatieoord Hoek van Holland

Donderdag bleek in de gemeenteraad eindelijk een meerderheid tegen de privatisering van het recreatieoord in Hoek van Holland. De SP heeft altijd gevonden dat het recreatieoord niet in commerciële handen moet vallen. Op het recreatieoord hebben heel veel Rotterdammers een zomerhuisje, soms al jaren. Bijna waren ze hun geliefde park kwijtgeraakt aan commerciële ontwikkelaars.

Het recreatieoord vanuit de lucht

Dankzij de acties van bewoners, die donderdag opnieuw massaal naar het stadhuis waren gekomen om hun eisen kracht bij te zetten, raakte een meerderheid van de raad, inclusief de PvdA, ervan overtuigd dat het oord niet verkocht mag worden. Dit ondanks de vurige wens van wethouder Bolsius en de rest van het PvdA-college, het CDA en de VVD om het oord te verkopen en de bewoners in de kou te laten staan.

SP-raadslid Leo de Kleijn: 'Het onvoorstelbare gebeurde gelukkig: de PvdA durfde het voor één keer tegen haar college op te nemen. Bolsius moest door het stof en dat zat hem duidelijk niet lekker. Als SP zijn we dolblij voor de bewoners. Zij hebben opnieuw laten zien dat standhouden zin heeft. De bewoners zal nu worden gevraagd wat zij het liefst willen met het oord. We zullen als SP goed opletten hoe het verder gaat met het recreatieoord Hoek van Holland.'

U bent hier