h

Buurten in de Wijken: Bospolder-Tussendijken

7 april 2008

Buurten in de Wijken: Bospolder-Tussendijken

Langs Bewonersorganisatie Bospolder-Tussendijken waar de fractie met bewoners en opbouwwerkers sprak over het schrijnend tekort aan voorzieningen voor jongeren.
Langs Bewonersorganisatie Bospolder-Tussendijken waar de fractie met bewoners en opbouwwerkers sprak over het schrijnend tekort aan voorzieningen voor jongeren. Een ander groot probleem zijn de volle vuilcontainers, ze worden echt te weinig geleegd. Het laatste gesprek ging over de nieuwe bewoners in de koopwoningen van 'doe-het-zelf' projecten zoals De Loper en De Ganzekop, zie www.woneninbospoldertussendijken.nl

De nieuwe bewoners zijn moeilijk te betrekken bij buurtactiviteiten. Nieuwbouw zoals Le Medi staat veelal leeg, de woningen zijn te duur. Er is te weinig doorstroming en een enorm tekort aan sociale woningen voor grote gezinnen waardoor probleemsituaties bij jongeren kunnen ontstaan.

Leo en Josine in gesprek het Visserijplein met deelraadslid Jeanette Trompert voorzitter.
Leo en Josine in gesprek het Visserijplein met deelraadslid Jeanette Trompert voorzitter. Zij is een van de initiatiefnemers van het muziekpodium in aanbouw 'Parkpodium 1943' op het Grote Visserijplein.

Leo inspecteert de overvolle containers.
Leo inspecteert de overvolle containers.

In Café Soif had de SP-fractie een afspraak met de Vereniging Van Eigenaren Mathenesserdijk. De VVE sprak met de fractie over overlastgevende interventieteams waarvan de administratie niet echt op orde lijkt. De VVE probeert zijn verantwoordelijkheid te dragen door misstanden aan te geven maar wordt tegengewerkt door de deelgemeente. De actieve bewoners van de VVE worden verantwoordelijk geacht voor de misstanden. De omgekeerde wereld.

Hierna maakte de SP-fractie een 'illegale' wandeling in de voormalige fabriek op de Matenesserdijk. De Fabriek was gekraakt en was een culturele broedplaats met ateliers en activiteiten voor bewoners uit de omgeving zoals de succesvolle gratis filmavond. De Fabriek had geen horecavergunning en werd gesloten. De locatie krijgt na de verbouwing door woningcorporatie PWS toch weer een culturele bestemming voor de buurt, misschien wel een nieuw multifunctioneel Lokaal Cultuur Centrum. Er ligt al een plan, er wordt gewacht op een advies van de Dienst Kunst en Cultuur.

Leo in gesprek met Peter Roland van woningcorporatie PWS.
Leo in gesprek met Peter Roland van woningcorporatie PWS. Tegenover de fabriek worden de gevels van de huizen op de Mathenesserdijk zo goed mogelijk gerestaureerd zodat het oude karakter bewaard blijft, in de panden komen kleine huurwoningen.

Met kunstenares Willij van der Linden door haar Tovertunnel.
Met kunstenares Willij van der Linden door haar Tovertunnel. De tunnel wordt slecht onderhouden.

Links van de Tovertunnel heeft Rini Vermeulen van ondernemingsvereniging Historisch Delfshaven haar winkel Minoes met unieke bruidsmode. Ze hebben veel last van de gesloten Lage Erfbrug.

Maar gelukkig wil de deelgemeente helpen. Ze willen de ondernemers helpen als de winkeliers kunnen bewijzen dat ze economische schade hebben opgelopen. De deelgemeente wil een onderzoek laten doen. Maar daar moet je als ondernemer dan wel eerst driehonderd euro voor betalen. Dat is dan in ieder geval driehonderd euro omzetverlies...

We sloten de middag af met een interview over onze buurtbezoeken in Bospolder-Tussendijken bij Radio Stanvaste in de Grote Visserijstraat.

U bent hier