h

Start nieuwe campagne voor behoud Beneluxtrein

12 januari 2008

Start nieuwe campagne voor behoud Beneluxtrein

De NS holt de Beneluxtrein - de internationale treinverbinding tussen Amsterdam, Rotterdam en Brussel - steeds verder uit en wil de trein het liefst helemaal opheffen wanneer de hogesnelheidstrein gaat rijden. In de komende maand zal de SP daarom in de steden waarlangs de Beneluxtrein rijdt, waaronder Rotterdam, vragen wat zij vinden van het mogelijk wegvallen van de trein en hoeveel zij eventueel bereid zijn meer te betalen voor de HSL. Aanstaande dinsdag om 17.00 zullen Rotterdamse SP'ers, waaronder SP-raadslid Leo de Kleijn, passagiers van de Beneluxtrein enquêteren op Rotterdam Centraal.

Laat de Beneluxtrein rijdenVorig jaar voerde de SP al actie voor het behoud van de Beneluxtrein, die ook door veel Rotterdammers wordt gebruikt richting Amsterdam en Brussel. Die trein stopt ook in Den Haag, Dordrecht en Roosendaal - de HSL niet. De tarieven voor de HSL worden pas kort voor ingebruikname bekend gemaakt, maar zullen vermoedelijk een stuk hoger liggen dan die van de Beneluxtrein.

Uit eigen onderzoek van NS zou blijken dat veel reizigers de HSL de voorkeur geven, maar in dat onderzoek wordt met geen woord gerept over de toekomstige tarieven en de andere nadelen van de nieuwe trein. "We willen van de reiziger weten bij welke prijs hij nog bereid is straks de hogesnelheidslijn te nemen. Wij hebben namelijk de stellige indruk dat dat kaartje zo duur wordt, dat veel mensen liever gebruik blijven maken van de Beneluxtrein", stelt SP-Kamerlid Arda Gerkens.

Beluister een actieverslag op Radio Rijnmond (16-01-2008)
SP: 'Behoud betaalbare treinverbinding Rotterdam-Brussel' (08-05-2007)
Nieuwe campagne voor behoud Beneluxtrein van start (www.sp.nl, 07-01-2008)
Roemer: NS speelt smerig spel met Beneluxtrein (www.sp.nl, 11-10-2007)

U bent hier