h

Josine Strörmann op bezoek bij Stichting Afri

3 juli 2007

Josine Strörmann op bezoek bij Stichting Afri

SP-fractieleden sluiten zich niet op in het stadhuis, maar gaan de stad in. Raadslid Josine Strörmann was maandag op bezoek bij een nieuwe welzijnsstichting op Zuid. Ze doet verslag.

Josine Strörmann 'Vandaag was ik uitgenodigd in 't Klooster aan het Afrikaanderplein. Ik mocht aanwezig zijn bij de 'geboorte' van een nieuwe jongerenwelzijnsstichting, stichting Afri. Van de drie bestuursleden van de nieuwe stichting vertelde vooral de secretaris, Sarhan Hacene (broer van Mohamed Hacene van het Rotterdams Milieucentrum) enthousiast over hun plannen. Het idee voor Afri is voortgekomen uit onvrede bij de oprichters, maar zeker ook bij de jongeren in de deelgemeente Feijenoord, over het aanbod aan jongerenactiviteiten. Het bestuur deed al van alles met jongeren uit de wijk, zo hebben ze meegewerkt aan een film, 'de Gebroeders', ze hebben hun bijdrage geleverd aan het Atalantaproject en ook hebben ze een aantal veelbelovende rappers begeleid bij hun ontwikkeling. We kregen gelijk een live optreden van deze rappers, de X men te zien, met het nummer 'Kennis is macht, kennis is kracht'.

Nu willen ze serieus aan de slag gaan. Ze hopen een eigen pandje te krijgen, willen een huiswerkklas beginnen en vooral veel gaan doen met de jongeren uit hun netwerk. Niet alleen de klassieke dingen maar ook het milieu gaat aan bod komen: Sarhan: "Het klinkt wel een beetje saai het milieu, maar dat is het helemaal niet hoor!". De fans van stichting Afri waren ook in groten getale op komen draven. Altijd goed om te zien, jongeren die zelf in hun eigen wijk aan de slag willen. Ik vroeg Sarhan wat hun unique selling point was; er zijn immers vele organisaties in Feijenoord die iets met jongeren doen. Hij vertelde dat hij zeker weet dat hun projecten gaan slagen omdat zij de jongeren zelf dingen laten bedenken en dan ook uitvoeren. Het grote struikelblok is natuurlijk geld. Nu hebben ze niets, behalve menselijk kapitaal. Ze hopen wat subsidie te krijgen en hulp bij het zoeken en betalen van een pandje. De Feijenoordse deelgemeentebestuurder Rene Kronenberg zat achter me in het zaaltje, dus hun wensen zijn nu in elk geval bekend. Ik heb ze veel succes gewenst en gevraagd of ze me op de hoogte willen houden van problemen en successen.'

U bent hier