h

Geen Rotterdams kind in armoede

8 maart 2007

Geen Rotterdams kind in armoede

Het armoedebeleid van het college heeft in de ogen van de SP goede kanten, maar de ambitie is volgens SP-raadslid Josine Strörmann te laag.

Josine Strörmann, raadslid SP Strörmann: ‘De toon is goed. Maar de voorstellen zijn niet praktisch genoeg. Wij hebben de ambitie dat in Rotterdam geen enkel kind in een (financieel) uitzichtloze situatie opgroeit. Dat is mogelijk in Rotterdam, maar dan moeten we wel kiezen voor steviger beleid.’

‘Een flink aantal kinderen in Rotterdam mist heel veel. Niet alleen materiële zaken maar ook contact met wat vaak een heel andere wereld is dan de wereld die ze kennen. Kunst en cultuur of een andere sport dan het relatief goedkope voetbal.

De SP wil dat armoede bij kinderen actiever wordt opgespoord. Wethouder Kriens heeft de SP toegezegd om in het onderzoek naar armoede dat de gemeente Rotterdam samen met Amsterdam uitvoert, de impact van armoede op stadskinderen mee te nemen. Kriens heeft tevens toegezegd later te zullen komen met speciaal op het kind gerichte maatregelen.

De SP heeft ook opnieuw gepleit voor een uitgebreide, stadsbrede formulierenbrigade, die mensen helpt met het invullen van allerlei formulieren. Tijdens de begrotingsbehandeling wilden de PvdA en het college nog niks weten van dit voorstel, maar ondertussen heeft wethouder Kriens toegezegd dat de huidige ‘ouderenteams’ uitgebreid gaan worden en zich ook bezig kunnen houden met alle formulieren waar mensen moeite mee hebben, zoals bijvoorbeeld formulieren voor huur- en zorgtoeslag.

Tenslotte heeft de SP gepleit voor de mogelijkheid voor mensen die gebruik maken van een collectieve verzekering om te kiezen tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen. Veel mensen blijken daar namelijk behoefte aan te hebben. Het college heeft toegezegd te zullen uitzoeken of dit mogelijk is.

U bent hier