h

Feijenoord trekt de stekker uit bewonersondersteuning

28 maart 2007

Feijenoord trekt de stekker uit bewonersondersteuning

Op voorstel van portefeuillehouder Robbert Baruch (PvdA) besloot de deelraad Feijenoord gisterenavond om de subsidie voor de stichting Bewonersondersteuning Deelgemeente Feijenoord (BDF) per 2009 stop te zetten. De stemming was 12 voor (allen PvdA) en 10 tegen (waaronder de SP en een PvdA raadslid). De SP steunde, bij monde van Saskia Osadiaye-van der Kooi, een motie van afkeuring van de voltallige oppositie.

Saskia van der KooiEerder werd het voorstel om de stekker uit BDF te trekken besproken in een besloten commissie vergadering, waarbij bewoners en mensen van de verschillende bewonersorganisaties buiten door de raam van het deelgemeentekantoor naar de presentatie van het DB konden kijken.

Al in 2003 werd een 'verbetertraject' afgesproken tussen deelgemeente en BDF. Volgens de deelgemeente was vooral de financiele transparantie een probleem. Dat verbetertraject is intussen in gang gezet en ook volgens de deelgemeente zijn er geen problemen als het gaat om de inhoudelijke kwaliteit van de bewonersondersteuning. Maar Baruch vindt dat het allemaal te lang duurt, terwijl de directie van BDF stelt dat dit vooral op het conto van de deelgemeente komt. Die liet na om de afgesproken financiƫle middelen te regelen om de verbeteringen te kunnen realiseren.

Bewoners van Feijenoord, de opbouwwerkers bij DBF en de laaiende bewonersorganisaties in de verschillende wijken van de deelgemeente zijn intussen de dupe.
Saskia Osadiaye-van der Kooi: "Het is wel duidelijk dat de beslissing van te voren al was genomen, zonder betrokkenen goed te horen. De SP vind het vooral erg slecht dat de discussie niet ging over de kwaliteit en inhoud van het opbouwwerk. Juist die kwaliteit is op dit moment erg belangrijk in de deelgemeente. Er komen veel vragen om ondersteuning van bewoners uit Feijenoord. De SP heeft dan ook tegen het besluit gestemd omdat wij vinden dat ondersteuning van bewoners en bewoners organisaties gegarandeerd moet blijven de komende jaren. Ook maakt de SP zich ernstige zorgen om de werknemers van de BDF. Wat ons betreft moeten die allemaal over kunnen gaan naar een eventuele nieuwe of andere organisatie."

U bent hier