h

'Een goed gesprek' met Vestia

7 maart 2007

'Een goed gesprek' met Vestia

Ontevreden bewoners van de pas opgeleverde Sussannedijk zijn maandagavond samen met de SP in gesprek gegaan met Vestia. Van de SP-fractie waren Leo de Kleijn en Edwin de Voigt aanwezig samen met José Berends van SP-IJsselmonde. Bewoonster van de Susannedijk Ria Rijsdijk, ook SP-lid, nam het initiatief.

De aanleiding van deze bijeenkomst was een artikel in huis-aan-huisblad Maasstad waarin bewoners hun teleurstelling uitten over de gang van zaken tijdens de uitverhuizing van de Prinsendijk naar het nieuwe complex, de Markt. Vestia vond de kritiek van de bewoners niet terecht en waren teleurgesteld over de negatieve berichtgeving. De SP nam vervolgens het initiatief voor een verhelderend gesprek.

Theo Cornelissen en Leo de Kleijn op bezoek bij Ria Rijsdijk, nog in haar oude woning op de Prinsendijk

Naar de individuele klachten van de bewoners werd geluisterd, maar Vestia benadrukte dat er juist volop initiatieven werden genomen om de leefbaarheid binnen en buiten de Markt te vergroten. Uit hun eigen onderzoek bleek juist dat de meeste bewoners tevreden waren. Bewoners gaven aan dat eerder gemaakt beloftes niet nagekomen zijn, dat er bouwtechnisch lastige gebreken zijn en dat de veiligheid in en rond het complex te wensen overliet. De beloofde begeleiding tijdens de verhuizing was niet nagekomen, de administratieve afhandeling zoals het aanvragen van de huursubsidie en een tegemoetkoming in de verhuiskosten bleken niet goed geregeld te zijn en de starre huisregels binnen het complex waren tegen het zere been van de bewoners. Vooral het gebrek aan een heldere klachtenafhandeling en de vaak trage reactie van Vestia waren een doorn in het oog. Vestia legde de verantwoordelijkheid vaak terug bij de bewoners maar beloofde wel alle klachten individueel af te handelen en gemeenschappelijke problemen met derden zoals de belasting, problemen met huurtoeslag, uit te zoeken .

Bewoners Hordijkerveld niet blij op Susannedijk

U bent hier