h

Zes Rotterdamse SP'ers verkiesbaar voor Provinciale Staten

21 februari 2007

Zes Rotterdamse SP'ers verkiesbaar voor Provinciale Staten

Op de kandidatenlijst van de SP voor de Statenverkiezingen op 7 maart prijken maar liefst zes Rotterdammers. Vrijwel zeker van een plaats in Provinciale Staten is Wiel Senden, nummer twee op de lijst. Maar gezien de verwachte groei van de SP maken ook de anderen een kans gekozen te worden. De SP heeft nu vier zetels in de Staten en hoopt bij de Statenverkiezingen net als landelijk te verdrievoudigen.

Wiel SendenWiel Senden, op plaats twee, is 56 jaar en al sinds de oprichting lid van de SP. Van beroep is hij projectmanager bij Kiwa Water Research. Hij was onder andere deelraadslid in Hillegersberg-Schiebroek, werkte samen met SP kamerlid Remi Poppe op het gebied van milieu en is op dit moment penningmeester van de SP Rotterdam en landelijk partijbestuurslid.

Senden wil zich in Provinciale Staten vooral inzetten voor een veiligere en schonere leefomgeving: ‘In de haven en bedrijven van Rotterdam is nog veel milieuwinst te halen. De provincie zou meer moeten investeren in milieuvriendelijke technieken en het gebruiken van restwarmte die in de industrie vrij komt. Dat komt de industrie, maar ook de omwonenden ten goede.’

Judith GrootfaamOp plaats 14 staat Judith Grootfaam, 40 jaar en lid van de SP sinds 2003. Ze werkt als jongerenwerker in Hellevoetsluis en is onder andere burgerraadslid in de deelraad van Feijenoord.


Ilker GünerIlker Güner, op plaats 16, is 26 jaar en werkt als computersurveillant op een middelbare school. Hij is actief in ROOD, jong in de SP en in de interculturele werkgroep van de afdeling.

Sidi Boutaibi, op plaats 24, woont in Prins-Alexander en is daar actief voor de SP. Hij is 45 jaar en leraar Arabisch van beroep.

De laatste zes plaatsen op de SP-lijst worden gevuld door regionale kandidaten. Ook daar zijn twee Rotterdammers te vinden: op plaats 27 Jos Helmer en op plaats 28 Ineke Palm.

De hele kandidatenlijst vind je op zuidholland.sp.nl

U bent hier