h

Ivóór over Polen, Filipina's en de Staten

12 februari 2007

Ivóór over Polen, Filipina's en de Staten

Zondag was er de derde aflevering van politiek café Ivóór, een maandelijks initiatief van de SP met discussies over Rotterdam, Nederland en de wereld.

Diederik Olders ging in gesprek over de wereld in Rotterdam. Met Lica Mandiola van de Migrant Domestic Workers, over het organiseren van Filipijnse migranten die in Nederland huishoudelijk werk doen. Met Wim Baltussen van FNV Bondgenoten, over de Polen in Nederland en de talloze misstanden die hij in zijn werk tegenkomt, van zestienurige werkdagen tot betaling ver onder het minimum. En met Jacob Wedemeijer, migranten- en vluchtelingenadvocaat, over of het zin heeft de grenzen voor buitenlandse werknemers te sluiten.

Diederik, Jacob en Wim

Vervolgens stelde Kevin Levie Wiel Senden voor, Rotterdammer en nummer twee op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten. Weinig mensen weten wat de provincie precies is en doet, maar de Staten beslissen wel over veel zaken die Rotterdammers aangaan. De provincie kiest bovendien de Eerste Kamer, waar alle wetten moeten worden goedgekeurd.
Ivóór is er weer op zondag 11 maart om 15.00 uur.

Kevin in gesprek met Wiel

Politiek Café Ivóór

U bent hier