h

De Polen komen! Maar is dat erg?

5 februari 2007

De Polen komen! Maar is dat erg?

Ivóór is een bruisend debatcafé in het hart van Rotterdam. Eens per maand, op zondagmiddag, wordt in café Dizzy gepraat over politiek en cultuur in Rotterdam, Nederland en de wereld.

zondag 11 februari, 15.00 -17.00 uur
Politiek café Ivóór in Dizzy,
's Gravendijkwal 127, Rotterdam.

Politiek café IvóórOnderbetaling; geen vakantiedagen en –geld; geen loon bij ziekte; de ene week geen werk, de andere week zeven dagen lang zonder uit te kunnen rusten aan de slag. Werknemers uit allerlei delen van de wereld maken in Nederland de meest onvoorstelbare dingen mee. Hoe gaan we de strijd aan voor gelijke rechten, goede arbeidsomstandigheden en gelijk loon voor gelijk werk? Moeten de grenzen dicht, of is dat niet de oplossing?

Een goed gesprek tijdens Ivoor in januari

In Ivóór praten we met mensen uit de praktijk. Met Wim Baltussen (FNV Bondgenoten), een vakbondsactivist die het opneemt voor uitgebuite Poolse werknemers. Lica Mandiola (Migrant Domestic Workers), een actievoerder die probeert migranten die huishoudelijk werk doen in Nederland te organiseren. En met migratie- en vluchtelingenadvocaat Jakob Wedemeijer, die de gevolgen van een onmenselijk vluchtelingenbeleid van dichtbij kent.

Wiel SendenTijdens Ivóór wordt u bovendien voorgesteld aan Wiel Senden, de Rotterdamse nummer twee voor de Provinciale-Statenverkiezingen in Zuid-Holland.

www.politiekcafeivoor.nl

U bent hier