h

SP: registreer delicten tegen homo’s

2 november 2006

SP: registreer delicten tegen homo’s

De Rotterdamse SP-fractie is van mening dat de bestrijding van geweld tegen en discriminatie van homoseksuelen de hoogste prioriteit heeft. De SP dient daarom een voorstel in om de intentie van delicten tegen homo's en lesbo's door de politie te laten registeren.

Nu is er te weinig zicht op de hoeveelheid delicten met een homovijandige achtergrond. De SP wil die inzicht wel. De SP stelt daarom voor op korte termijn te beginnen met het registeren van delicten tegen homo’s. Dat betekent dat de politie het moet registreren als een delict een homovijandige achtergrond heeft. Zo’n registratiesysteem maakt het mogelijk een betrouwbaar beeld te krijgen van discriminatie van en geweld tegen homoseksuele mannen en vrouwen en gerichte maatregelen te treffen.

De tendens van toenemende homofobie en geweld tegen homo’s moet gekeerd worden. Onlangs werd in Rotterdam opnieuw iemand in elkaar geslagen omdat hij homoseksueel was. Wat de SP betreft wordt de komende jaren stevig beleid ontwikkeld om deze tendens te keren, om te beginnen met de registratie van delicten met een homofobe achtergrond.

U bent hier