h

SP-jongeren trappen landelijke Actie Deurbeleid in Rotterdam donderdag af

13 november 2006

SP-jongeren trappen landelijke Actie Deurbeleid in Rotterdam donderdag af

https://rood.sp.nl/
ROOD, jong in de SP, lanceert donderdag een landelijke Actie Deurbeleid. SP-jongeren gaan Rotterdamse jongeren enquêteren met de vraag of zij wel eens geweigerd worden bij het uitgaan en wat voor redenen daarvoor genoemd worden. Aanstaande donderdag 16 november om 21.00 trapt ROOD de actie in Rotterdam af op de Witte de Withstraat.

Rotterdamse SP'er Kevin Levie: ‘In Rotterdam hebben we natuurlijk het Panel Deurbeleid en een convenant met de uitgaansgelegenheden. Heel goed, maar slechts enkele tientallen jongeren dienen jaarlijks bij het panel een klacht in. Wij willen graag van veel meer jongeren zelf horen hoe zij uitgaan in Rotterdam ervaren. Iedereen die zich gedraagt moet immers in Rotterdam een leuke avond kunnen hebben.’

Eerder deed ROOD in onder andere Utrecht onderzoek naar het deurbeleid. Ook in Utrecht is een Panel Deurbeleid, maar uit het onderzoek bleek desondanks dat bij vier van de negen onderzochte uitgaansgelegenheden vaak werd gediscrimineerd. ROOD is benieuwd hoe dat in Rotterdam en in de rest van Nederland gaat.

Meer informatie:

Kevin Levie klevie@sp.nl

U bent hier