h

Politiek Café Ivóór: 10 december in Dizzy

26 november 2006

Politiek Café Ivóór: 10 december in Dizzy

Ivóór is een nieuw, bruisend debatcafé in het hart van Rotterdam. Eens per maand, op zondagmiddag, wordt in café Dizzy gepraat over politiek en cultuur in Rotterdam, Nederland en de wereld. Eerstvolgende aflevering: zondag 10 december, 16.00 uur in Jazzcafé Dizzy. (Ivóór is verhuisd, van de White Elephant naar Jazzcafé Dizzy.)

Publiek tijdens Ivóór van 8 oktober

Is Big Brother watching you?

Over drijfveren in de politiek, over crime en wat daarna komt en over de gevaren van terrorismebestrijding.

Sadet Karabulut, pasgekozen Tweede-Kamerlid voor de SP Met het nieuwe Tweede-Kamerlid Sadet Karabulut, dat in Rotterdam meer dan 1700 voorkeurstemmen haalde. Sadet was jarenlang actief in acties tegen discriminatie en racisme, tegen de oorlog in Irak en Afghanistan en in de Turkse zelforganisatie DIDF. Nu is ze SP-politicus. Wat zijn haar drijfveren, haar passie, haar dromen? En waarom haalde zij zoveel voorkeursstemmen in Rotterdam?

Ook met mensen van Stichting Exodus, die zich bezig houdt met ‘resocialisatie’ van mensen die een tijdje in de gevangenis hebben doorgebracht. Hoe biedt je mensen een nieuwe kans?

En verder: een debat over de gevaren van al te stevig ‘veiligheidsbeleid’ en de keerzijde van terrorismebestrijding. De aanslagen van 11 september en de ‘war on terror’ hebben de inlichtingendiensten op scherp gezet. Ook in Nederland is nieuwe wetgeving gekomen. Wordt de privacy van mensen nog wel voldoende beschermd? Ontstaat er een Big Brotherstaat of valt het allemaal best mee? Met Frank Schoenmaeckers, collega, huisgenoot en goede vriend van Louis Seveke, de Nijmeegse activist die in november 2005 werd vermoord (www.louisseveke.nl), over de mens Louis en zijn werk. En met Wil van der Schans van Buro Jansen en Jansen, het onderzoeksbureau dat ons een kijkje biedt in de keuken van de ‘terrorismebestrijding’ (www.burojansen.nl).

Met een optreden van gitarist Simon Dekker, dichter Menno Smit en columnist/buurtagent Hans Vos.

Ivóór is een initiatief van de SP. Ivóór durft te dromen.

Lokatie: Jazzcafé Dizzy, 's Gravendijkwal 127
in Rotterdam. Bereikbaar met tram 4, halte 's Gravendijkwal, metro halte Dijkzicht.
Tijd: 16.00 - 18.00 uur

Politiek cafe Ivoor
Politiek café Ivóór: iedere tweede zondag van de maand in Café Dizzy. Kom ook!

Buro Jansen en Jansen
De website over Louis Seveke

U bent hier