h

Manifestatie 'Stop Oorlog' op het Eendrachtsplein

5 augustus 2006

Manifestatie 'Stop Oorlog' op het Eendrachtsplein

Zo'n 150 mensen verzamelden zich zaterdag op het Eendrachtsplein voor een korte manifestatie tegen het offensief van Israël tegen Libanon en de Palestijnen. Dit weekend wordt er in alle grote steden geprotesteerd tegen die oorlog.

Bezoekers konden een petitie aan de Nederlandse regering ondertekenen om zich uit te spreken tegen het geweld, de Nederlandse ambassadeur uit Israël terug te trekken en wapenleveranties aan Israël vanuit en via Nederland te stoppen.
Onder andere Benji de Levie van het Palestina Komitee, Nienke Simons van het comité Stop Oorlog, Ocker van Munster van de PvdA en Kevin Levie van de SP spraken over het geweld in het Midden-Oosten en wat wij in Nederland kunnen doen.

Kevin LevieLevie sprak de hoop uit dat het verzet in Rotterdam tegen de oorlog zich verder uitbreidt: "De publieke opinie is aan het kantelen: steeds meer mensen hebben door hoe Israël bezig is. Er gebeurt steeds meer in Rotterdam: afgelopen woensdag kwamen de Dichters voor Vrede bij elkaar, het initiatief Rotterdam voor Gaza wordt uitgebreid, er zijn allerlei bijeenkomsten in de stad. Het is aan ons om de regering te laten zien aan welke kant de meerderheid van de Rotterdammers staat."

Vrede sluiten, oorlog dichten (05-08-2006)
Palestina Komitee Rotterdam
StopOorlog.nl

U bent hier