h

Jongerenonderzoek ‘Je Weet Toch!’ zondag gepresenteerd

9 augustus 2006

Jongerenonderzoek ‘Je Weet Toch!’ zondag gepresenteerd

JongerenRotterdamse jongeren willen graag, ze zijn ambitieus en tevreden over de kwaliteit van hun opleiding en vrije tijd, ze worden gesteund door hun ouders maar worden door hun school slecht begeleid naar een stageplaats en voelen zich gediscrimineerd in het sollicitatieproces. Dit blijkt uit het jongerenonderzoek ‘Je Weet Toch’ van de SP Rotterdam.

Het rapport zal zondag 13 augustus om 15.00 aangeboden worden aan wethouder Orhan Kaya tijdens het urban streetculture festival Freshness op het Afrikaanderplein. Het geheel wordt omlijst door een optreden van de populaire artiest Casuel.

'Je Weet Toch!’ is een onderzoek onder Rotterdamse jongeren van 14 t/m 23 jaar. Jonge vrijwilligers van de Rotterdamse SP namen de enquêtes deze zomer af, de interviews vonden plaats in buurthuizen, op schoolpleinen, op hangplekken en gratis evenementen. De jongeren is gevraagd naar wat hun ervaringen en ambities zijn op het gebied van opleiding, stage, werk en vrije tijd. De SP wilde graag weten hoe Rotterdamse jongeren zelf denken over hun toekomst, met ze praten in plaats van over ze praten. Professionals uit de praktijk – leraren en jongerenwerkers –werden ook naar hun mening gevraagd en hebben geholpen met het samenstellen van de vragenlijst en het afnemen van de enquêtes.

Uit het onderzoek heeft de SP verder kunnen opmerken dat jongeren zich gesteund voelen door hun ouders in het realiseren van hun toekomstplannen maar ook dat tweederde zich gediscrimineerd voelt op etniciteit en/of leeftijd. Verder vragen de jongeren vooral veel aandacht voor de armoede in Rotterdam en vinden het belangrijk dat mensen wat aardiger voor elkaar zijn. Ook brengt het rapport onder andere het advies uit per bedrijf een aantal stageplaatsen te garanderen.

Meer informatie over het onderzoek
Dossier jongeren

U bent hier