h

SP: uitspraak Klein Trapezium doorbraak in verzet tegen onnodige sloop

18 juli 2006

SP: uitspraak Klein Trapezium doorbraak in verzet tegen onnodige sloop

Vandaag werd bekend dat bewoners van Klein Trapezium een kort geding hebben gewonnen. Dat betekent dat ze niet in augustus uit hun huizen hoeven, maar er voorlopig mogen blijven wonen in afwachting van het hoger beroep tegen de sloopplannen van het blok.

'Wij wonen hier pas drie generaties - moeten we nu al weg?'Klein Trapezium is de eerste fase in de geplande sloop van Nieuw Crooswijk. Nu de sloop van Klein Trapezium voorlopig niet doorgaat, blijft de hele wijk langer staan. De SP is blij met de uitspraak en hoopt dat van uitstel afstel komt.

SP-raadslid Leo de Kleijn: “De kans wordt steeds groter dat de plannen in Nieuw Crooswijk in de huidige vorm niet doorgaan. Steeds meer mensen weten dat de woningen in de wijk voor het overgrote deel goed zijn. Betaalbare woningen moeten niet worden gesloopt, zeker niet nu de woningnood steeds verder groeit. Niet in Nieuw Crooswijk, niet in Vreewijk, niet in IJsselmonde – nergens in Rotterdam.”

De SP blijft daarom protesten van Rotterdammers tegen de sloop van goede en betaalbare woningen ondersteunen. De winst in de rechtbank vandaag geeft nieuwe kansen voor het verzet tegen onnodige sloop in Rotterdam.

Lees en beluister het item met Jan de Groot en Leo de Kleijn bij Radio Rijnmond (18-07-2006)
Steun voor hoger beroep Nieuw Crooswijk blijft welkom (06-07-2006)
Bewoners van Nieuw Crooswijk gaan in hoger beroep (01-06-2006)

U bent hier