h

SP wil ruimte voor terrassen

9 juni 2006

SP wil ruimte voor terrassen

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen heeft schrifetlijke vragen gesteld naar aanleiding van berichten over een strenger terrasbeleid in de stad, waar vooral de kleine ondernemers de dupe van worden.

Het ADRD van 8 juni 2006 bericht dat de gemeente Rotterdam de zogenaamde wildgroei van terrasjes in de stad aan banden gaat leggen. Om de krant te citeren: ‘Kleinere Rotterdamse cafés gaan een slechte zomer tegemoet.’ De prijs voor een terrasvergunning is onlangs verhoogd. Vooral horecagelegenheden met een paar stoeltjes voor de deur zijn de dupe van strenger beleid. De prijs voor een terrasvergunning is onlangs verhoogd. Ondernemers met een klein terrasje moeten de volle mep betalen. De gemeente heeft bovendien per brief laten weten dat ze streng zal controleren of de toegestane grootte van het terras niet wordt overschreden.
De SP is van mening dat kleine ondernemers in Rotterdam de ruimte moeten krijgen. Bovendien dragen terrassen bij aan een ontspannen sfeer in de stad en grotere veiligheid op straat. De SP is verbaasd dat een stadsbestuur dat het programma ‘Attractieve Stad’ uitvoert en een stad wil waar ondernemers de ruimte krijgen, zo’n streng terrasbeleid voert.

De SP-fractie heeft het college daarom gevraagd of het terrasbeleid in de stad inderdaad is aangepast en waarom. Theo Cornelissen vraagt zich ook af of het college het niet met hem eens is dat de stad gediend is met een levendig uitgaansbeleid en roept op tot maatregelen die vooral kleine horeca-ondernemers wat betreft terrasbeleid ontzien.

U bent hier