h

Buurten in Hoogvliet-Zuid

12 juni 2006

Buurten in Hoogvliet-Zuid

De SP-fractie bezocht maandag Hoogvliet-Zuid, in het kader van Buurten in de Wijken. De raadsleden spraken de wijkagent, bekeken hoe de herstructurering van de wijk ervoor stond en bezochten de boksschool van Jan Schildkamp.

Gerard van der Voort

Op bezoek bij prominent SP lid uit Hoogvliet, de strijder op scootmobiel, Gerard van de Voort. We gingen met Gerard langs de Siloan en langs een heel mooie speeltuin met enthousiaste vrijwilligers. Later naar de wijkagent en de Zalmstek.

De wijkagent

Een gesprek met wijkagent Willem Roelands van de buurt Zalmplaat en de bezorgde ondernemer bakker Jan van der Waal van winkelcentrum de Fuik i.v.m. met de herstructurering en o.a. de komst van nog een grote supermarkt. Hierna spraken we met de Leo Rietveldt en zijn familie in buurthuis de Zalmstek dat half augustus gesloopt moet worden, tot groot ongenoegen van de bewoners. De Zalmstek speelt een hele belangrijke sociale rol in de buurt.

Wijkagent met Theo Cornelissen

Met de wijkagent in de wijk Boomgaardsehoek om te kijken bij een pleintje achter de Bas van der Heijden, een hangplek voor jongeren. In MultiFunctioneelCentrum Boomgaardsehoek zijn ook geen jongeren meer welkom.

We hadden ook nog een afspraak Leen van den Heuvel, voorzitter Huurdersvereniging Hoogvliet en gingen gezamenlijk naar het nieuwe huis
(nieuwbouw) van SP-ers Crista en Lydia Kloosterman aan de Kleine Profijtweg over hoe het wonen is na de herstructurering in de nieuwe buurt, de houding van de woningcorporaties en deelgemeente na de herstructurering/verhuizing, de (geluids)overlast en de nieuwe toren van 99 meter die het uitzicht belemmert.

Als laatste hadden we een afspraak met ome Jan Schildkamp bij de boksschool. Ze hebben veel succes maar er komen te weinig jongeren bij ome Jan terecht en steeds meer bij de Roteb.

U bent hier