h

Bewoners van Nieuw Crooswijk gaan in hoger beroep

1 juni 2006

Bewoners van Nieuw Crooswijk gaan in hoger beroep

De bewoners van Klein Trapezium zijn genoodzaakt in hoger beroep te gaan. De rechter heeft het niet aan gedurfd, de kwaliteit van de woningen in overweging te nemen, en daarmee de redelijkheid van sloop. Tegelijkertijd moeten de bewoners ook een kort geding aanspannen om gedurende de procedure in hun woningen te kunnen blijven wonen. Na overleg binnen de FBNC is dit besloten door in ieder geval de bewoners van vijf woningen. Zij volharden in hun verzet. Voor allen is het, meer dan ooit, een principiële zaak geworden.

Vanzelfsprekend worden de andere lopende procedures ook gecontinueerd.
In ieder geval de 82 jarige mw. Van Rijssel moet opgeven. Zij kan de druk van de situatie niet meer aan. De federatie is haar meer dan erkentelijk voor haar inzet en wenst dan ook niet, dat zij ten koste van haar eigen gezondheid voort zet.

Onder andere eventuele proceskosten konden een belemmering zijn. De bewoners hebben in ieder geval zich daar gezamenlijk voor garant gesteld. Al weten zij nog niet waar het geld vandaan moet komen.

Elke steun is meer dan welkom, op giro 543 26 85 t.n.v. stichting FBNC

Het Masterplan Nieuw Crooswijk beoogt 1800 van de 2100 woningen te slopen. Ondanks het feit dat de meeste van deze huurwoningen in goede tot zeer goede staat verkeren. Conform dit plan moeten deze woningen plaatsmaken voor grotendeels middeldure en dure koopwoningen, die de huidige bewoners voor het overgrote deel niet kunnen betalen. Families die soms al generaties lang in Nieuw Crooswijk wonen, zijn hierdoor straks gedwongen hun vertrouwde wijk te verlaten.

Hierdoor wordt mede de sterke sociale samenhang van de wijk gesloopt. De FBNC pleit dan ook voor ‘Slopen waar nodig’ en ‘Renoveren waar mogelijk’ en wil de huidige kwaliteiten van Nieuw Crooswijk behouden.

www.crooswijk.com
www.advokatenkollektiefrotterdam.nl

U bent hier