h

SP start Rotterdams jongerenonderzoek 'Je weet toch!'

22 mei 2006

SP start Rotterdams jongerenonderzoek 'Je weet toch!'

Vandaag start de SP een jongerenonderzoek met de naam Je weet toch!. Met het onderzoek wil de partij van jongeren zélf horen wat zij vinden van de kansen die ze krijgen in Rotterdam op het gebied van opleiding en werk.

""Wat zijn de ervaringen en ambities van Rotterdamse jongeren tussen de 14 en 23 jaar? De resultaten worden uiteindelijk aangeboden aan de nieuwe Rotterdamse wethouder Jeugd.

De komende weken nemen jonge vrijwilligers van de Rotterdamse SP enquêtes af onder jongeren: op scholen, in buurthuizen, op hangplekken en bij evenementen. De enquête kan ook op internet ingevuld worden. Ook worden deskundigen uit de praktijk – leraren en jongerenwerkers – naar hun mening gevraagd.

SP-organisatiesecretaris Kevin Levie: “Er wordt veel over jongeren gepraat, en veel te weinig met jongeren. In politiek en media wordt harde taal gebruikt: het gaat bijvoorbeeld over kampen voor kansarme jongeren. In Rotterdam hebben jongeren inderdaad problemen: de jeugdwerkloosheid en schooluitval is groot. Wij willen graag weten hoe Rotterdamse jongeren zelf denken over hun toekomst.”

Vul de enquête online in!

U bent hier