h

Kraakactie succesvol afgesloten

2 mei 2006

Kraakactie succesvol afgesloten

De buurtbewoners en SP-leden die vanaf zondag 30 april een woning aan de Erasmusstraat in het Oude Noorden bezet hielden hebben hun actie beëindigd. Met succes. De woning, die al een jaar leegstond, gaat per direct weer in de verhuur.

Bart Kesselaar luistert naar bewoners

Een delegatie van zo'n vijftien krakers en buurtbewoners sprak maandagmiddag met Bart Kesselaar, manager van Comwonen. Namens de woningcorporatie zei hij toch wel een beetje blij te zijn met de actie. "Dit soort acties houdt ons scherp", aldus Kesselaar.

Leo de Kleijn voerde het woord namens de actievoerders. "Comwonen is een corporatie met als opdracht het zorgen voor goede en bereikbare woningen. In de Erasmusstraat staan meer dan 15 woningen langdurig leeg, terwijl aan de andere kant woningzoekenden uit het Oude Noorden jaren op de wachtlijst staan om in aanmerking te komen voor precies zo'n woning. Comwonen moet er simpelweg voor zorgen dat de beschikbare woniningen verhuurd worden."

Buurtbewoners luisteren

Dat laatste gaat in ieder geval gebeuren met de gekraakte woning. De actievoerders kregen dat zwart op wit bevestigd. En voor eind mei zal Comwonen actie ondernemen over huur of verkoop van de overige vrijstaande woningen. Een aantal door buurtbewoners aangedragen onderhoudsgebreken en andere klachten worden serieus opgepakt.

De SP zal nauwlettend in de gaten houden of de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk nagekomen worden. Voor de zomervakantie moet de leegstand aan de Erasmusstraat voorbij zijn.

Woningzoekenden Oude Noorden kraken leegstaande corporatiewoning

U bent hier