h

Rondje SParren in Prins Alexander

2 maart 2006

Rondje SParren in Prins Alexander

De fractie en de kerngroep van de SP in Prins Alexander kunnen terugkijken op een geslaagd "rondje SParren". Op 28 februari hielden de SP'ers uit deze deelgemeente een bijeenkomst met het thema sociale ontmoetingen.

Gekozen werd voor een opzet waarin een centrale inleiding van de stellingen en discussies elkaar afwisselden. Dit bleek een succesformule, want hierdoor was er naast de politieke inhoud ruimte om het thema van de avond recht aan te doen: elkaar ontmoeten. De locatie (café Dommelschhoek) zorgde voor een informele sfeer, waardoor mensen inderdaad zelf het gesprek en de discussie opzochten.

28-02-'06 - Rondje SParren foto 1
In navolging van de SP moest ook café Dommelschhoek eraan geloven: een nieuwe huisstijl.

Door de ongeveer vijfendertig aanwezigen werd o.a. gediscussieerd over de hoge prijzen van cursussen in wijk- en buurtcentra en de vraag waar jongeren in het kindonvriendelijke Rotterdam terecht kunnen. Natuurlijk ontbrak ook het onderwerp huisvesting niet.
28-02-'06 - Rondje SParren foto 4
Discussieren onder het genot van een drankje: politiek kan zo leuk zijn!.

Behalve de SP-kandidaten voor de deelraad waren er ook mensen uit de praktijk aanwezig om iets over deze onderwerpen te zeggen. Deze gasten gingen natuurlijk niet met lege handen naar huis.
28-02-'06 - Rondje SParren foto 2
Jongerenwerker Marco vertelt over zijn ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

28-02-'06 - Rondje SParren foto 3
Cursusleider Mieke krijgt van "presentator" Rieks "Hoe dan, Jan?" mee naar huis.

Naast discussies en gesprekken was er ook nog tijd voor een quiz over de geschiedenis van de deelgemeente Prins-Alexander. De vragen bleken pittig, maar uiteindelijk zijn er toch twee mensen met een leuke prijs naar huis gegaan.
28-02-'06 - Rondje SParren foto 5
De discussies nog steeds in volle gang, onder hen één van de gelukkige prijswinnaars.

Maar ook de mensen die geen prijs wonnen gingen niet met lege handen naar huis. Zij verlieten de Dommelschhoek immers met als geestelijke bagage de standpunten van de SP die over het voetlicht gebracht werden en de wetenschap nieuwe mensen ontmoet te hebben.
Aan het eind van de avond was de conclusie eenduidig: absoluut voor herhaling vatbaar!
28-02-'06 - Rondje SParren foto 6
Een openbare avond van de SP in Prins Alexander: Altijd gezellig!

U bent hier