h

Jan Marijnissen benoemd tot ereburger van Nieuw Crooswijk

6 maart 2006

Jan Marijnissen benoemd tot ereburger van Nieuw Crooswijk

SP-voorman Jan Marijnissen is vrijdag 3 maart benoemd tot ereburger van Nieuw Crooswijk. De uitreiking van de oorkonde vond plaats tijdens een bezoek van Marijnissen aan de met sloop bedreigde wijk.

Marijnessen 3 maart 2006 - ere burger Nieuw Crooswijk
Menno Janssen, woordvoerder van de Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) deed de uitreiking en sprak de hoop uit dat de SP de problematiek van Crooswijk, grootschalige sloop van betaalbare woningen om er duurdere huizen voor neer te zetten, ook op de landelijke politieke agenda kan zetten.

Crooswijk, waar 1800, veelal in goede staat verkerende woningen, van het college tegen vlakte moeten is alleen maar uniek omdat er in een klap zo veel woningen tegelijk tegen de vlakte moeten. Maar in de rest van Nederland ziet men een gelijke trend: mensen in met een bescheidener inkomen in betaalbare woningen moeten plaatsmaken voor mensen die zich een middeldure of dure koopwoningen kunnen veroorloven.

Vorig jaar scheidde de wijk nieuw Crooswijk zich symbolisch af van de stad Rotterdam als protest tegen de voorgenomen sloop. Hierbij werd Manuel Kneepkens (Stadspartij) benoemd tot burgemeester. De rol van loco-burgemeester wordt ingevuld door fractievoorzitter Theo Cornelissen en nu kent het stadje dus ook haar eigen ereburger.

Ondanks het feit dat de gemeenteraad 2 maart instemde met de sloop van Nieuw Crooswijk is de FBNC niet van plan haar strijd voor de wijk op te geven.

U bent hier