h

Zondag 5 februari presentatie "Manifest Welkom Onthaal"

1 februari 2006

Zondag 5 februari presentatie "Manifest Welkom Onthaal"

Welkom Onthaal organiseert al bijna een jaar elke eerste zondagavond van de maand een zeer goed bezochte wake bij het Uitzetcentrum Rotterdam Airport. Dit doen we om aandacht te vragen voor de uitwassen van het uitzetbeleid van dit kabinet.

Het Rotterdamse gemeentebestuur doet weinig aan de problemen van uitgeprocedeerde asielzoekers, illegalen en hun kinderen die in onze stad verblijven. Als je de internationale Rechten van het Kind bekijkt ontbreekt het in Rotterdam kinderen zonder papieren vaak aan zaken als gezondheidszorg en middelen voor schoolkosten. Kinderen worden zeer regelmatig in het Rotterdamse UZC opgesloten, soms voor meerdere maanden achtereen. Artikel 4 van de Rechten van het Kind zegt: De Staten die partij zijn, nemen alle nodige wettelijke, bestuurlijke en andere maatregelen om de in dit Verdrag erkende rechten te verwezenlijken. Ten aanzien van economische, sociale en culturele rechten nemen de Staten die Partij zijn deze maatregelen in de ruimste mate waarin de hun ter beschikking staande middelen zulks toelaten en, indien nodig, in het kader van internationale samenwerking. Dit houdt dus in dat het stadsbestuur de plicht heeft zich aan de Kinderrechten te houden. Ook de Raad van Europa sprak zich recent zeer stevig uit tegen de Nederlandse praktijk van het opsluiten van minderjarige asielzoekers. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op komst en wij hopen dat het nieuwe college meer oog heeft voor de problemen van zowel de volwassenen als de kinderen uit deze groep.

Daarom presenteren wij zondagavond 5 februari van 19 tot 20 uur tijdens de wake ons Manifest, waarin wij het nieuwgekozen stadsbestuur vragen om een aantal zaken die het leven van in onze stad levende illegalen, uitgeprocedeerde asielzoekers en hun kinderen enorm kunnen verbeteren. Zodra het nieuwe college geïnstalleerd is zullen we het Manifest, met handtekeningen van sympathisanten, aan henzelf presenteren. Het Manifest wordt meeondertekend door GroenLinks, de Stadspartij en de ChristenUnie/SGP.

De SP zorgt zondag voor heerlijke, warme soep.

Meer info bij Connie vd Broek (KCW) (06) 25 38 34 72
en Josine Strörmann (SP) (06) 11 32 71 20

Lees hier het Manifest

Wilt u een (dreigende) uitzetting melden: Meldpuntasielzoekers/WelkomOnthaal

U bent hier