h

SP'ers in gesprek bij koffiehuizen en moskeeën

27 februari 2006

SP'ers in gesprek bij koffiehuizen en moskeeën

Leden van de migrantenwerkgroep van de SP bezoeken deze weken vele thee- en koffiehuizen en moskeeën. De reacties zijn erg positief: de bezoeken worden zeer op prijs gesteld en geven aanleiding tot vele discussies.

""

In Jan Marijnissen van de SP is veel vertrouwen. Veel interesse is er ook voor Harry van Bommel (Kamerlid en woordvoerder buitenlandse zaken). De SP immers een consequente bondgenoot in de internationale strijd. Op verzoek van een aantal koerdische Turken komt Harry van Bommel op 5 maart naar zaal Odeon in Rotterdam om te praten over de internationale situatie.

Zorgen maakt men zich vooral ook om de plaatselijke politiek. Bijvoorbeeld over de toon van Leefbaar Rotterdam, de sloop van goede woningen, de groeiende armoede, de betaalbaarheid van het onderwijs voor de kinderen en het verdwijnen van de I/D-banen.

""

SP-voorzitter Ineke Palm: "Het is vooral belangrijk dat alle mensen gaan stemmen, en ook de stem van de migranten moet worden gehoord. Het is belangrijk dat er een sterk links blok komt. Met de PvdA ben je helaas nog steeds niet zeker welke kant het opgaat. Een sterke SP is de beste garantie voor een links beleid."

De SP gaat op 3 maart bij het vrijdagsgebed van 13.00 uur nog bij een flink aantal moskeeën staan. Op zondag 5 maart start om 13.00 uur nog een thee- en koffiehuizentournee in de deelgemeente Noord. Al eerder werden met Turkse en Marokkaanse verenigingen gesprekken gevoerd over de zorgwet en de politiek.

Zondag 5 maart: Harry van Bommel in Odeon
Zorgbijeenkomsten SP in buurten goed bezocht
Deze en andere verkiezingsactiviteiten vind je via de agenda...

U bent hier