h

Rotterdamse SP meest diervriendelijke partij!

25 februari 2006

Rotterdamse SP meest diervriendelijke partij!

Vrijdagavond 24 februari werd Josine Strörmann, de nummer 2 op de lijst voor de gemeenteraad, in het Radio 1 programma 'LLinke Soep' geinterviewd over gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid.

De landelijke Dierenbescherming heeft onderzocht welke politieke partijen het meest over dierenwelzijn in hun verkiezingsprogramma hebben staan.
De Rotterdamse SP was, samen met Amsterdam Anders/De Groenen, de onbetwiste winnaar. De resultaten van het onderzoek komen binnenkort op de website van de Dierenbescherming, www.dierenbescherming.nl.

Josine vertelde in het radioprogramma over de goede samenwerking met alle dierenwelzijnsorganisaties en hoe en waarom de SP tot haar Dierenwelzijnsnota is gekomen. In de afgelopen collegeperiode is helaas het voorstel van de SP aan de gemeenteraad om tot een goed gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid getorpedeerd door Leefbaar Rotterdam, de VVD en het CDA. De dieren in Rotterdam kunnen ervan op aan dat de SP de komende vier jaar dit onderwerp weer hoog op de agenda heeft staan. Hou je van dieren, stem dan SP!

Beluister het item met Josine Strörmann bij LLinke Soep (RealPlayer)
Lees de paragraaf Dierenwelzijn en natuur in ons verkiezingsprogramma

U bent hier