h

Actie-estafette SP snijdt top-thema's aan

20 februari 2006

Actie-estafette SP snijdt top-thema's aan

Tot 7 maart organiseert de SP een aantal acties in estafettevorm die belangrijke thema's en problemen in Rotterdam aankaarten. Deze week vraagt de partij aandacht voor het onrechtvaardige nieuwe zorgstelsel, het uitkleden van het openbaar vervoer en de gevolgen van de Rotterdamwet.

SP-kandidaat Kevin Levie: “De SP ondersteunt altijd, ook buiten campagnetijd, Rotterdammers bij protesten en initiatieven. Op alle onderwerpen in de estafette hebben we de afgelopen jaren onze stem laten horen. Deze week doen we dat nog een keer, om Rotterdam te herinneren dat je bij de SP moet zijn als je een partij wilt die doet wat ze belooft en woningnood en armoede écht wil aanpakken.”


""Een middeleeuwse zorgmarkt op vrijdag 24 februari vanaf 17.00 kaart de gevolgen aan van het nieuwe zorgstelsel. Aan het begin van de Koopgoot ter hoogte van de V&D maakt de SP aanschouwelijk wat een tweedeling in de zorg in de praktijk betekent: in welk pakket wordt alleen aderlaten vergoed en in welk pakket zit de harttransplantatie?

SP-kandidaat Josine Strörmann: “Het nieuwe zorgstelsel is onrechtvaardig: de premies gaan omhoog, steeds meer zorg gaat uit het basispakket en de verzekeraars krijgen veel te veel macht. De gemeente heeft nu eindelijk een collectieve verzekering geregeld, maar die is nog niet betaalbaar genoeg en ook niet toegankelijk genoeg. Wat ons betreft gaat dit stelsel er alsnog uit en zetten we een nieuw sociaal stelsel op.”


""Op zaterdag 25 februari van 12.00 tot 18.00 rijdt de SP-bus de route van de verdwenen tramlijn 3 vanaf de Schiekade tot aan Diergaarde Blijdorp. Iedereen is welkom voor een gratis ritje. Tegelijkertijd wordt een plan gepresenteerd om het openbaar vervoer in Rotterdam niet verder uit te kleden, maar uit te breiden en geleidelijk gratis te maken.

SP-kandidaat Leo de Kleijn: “Sinds tram 3 verdwenen is, is er in Blijdorp nauwelijks meer openbaar vervoer. Wij willen niet verder bezuinigen op de RET, maar de dienstregeling juist uitbreiden. Op iedere lijn moet vaker gereden worden, het nachtnet moet worden uitgebreid, er moeten meer kleine busjes rondrijden, én wij willen het Rotterdamse openbaar vervoer geleidelijk gratis maken.”


""Op maandag 27 februari om 15.00 helpt de SP het college symbolisch een handje bij het bouwen van een hek rond Rotterdam. Aan de grenzen van de vier wijken die met de Rotterdamwet worden afgesloten – Tarwewijk, Hillesluis, Carnisse en Oud-Charlois – worden verbodsborden voor kansarmen geplaatst.

SP-kandidaat Theo Cornelissen: “De SP is ook voor gemengde wijken, maar niet door mensen buiten te sluiten. Er zijn veel te weinig sociale huurwoningen in Rotterdam en de woningen die er nog zijn worden met maatregelen als deze steeds verder afgegrendeld. Wij willen geen hek rond Rotterdam, maar een stad waar iedereen kansen krijgt: werkgelegenheid, inkomen en scholing, en juist veel méér sociale huurwoningen.”


Meer informatie of meedoen? Bel of mail met Kevin Levie, 06-48 19 76 68, klevie@sp.nl

U bent hier