h

SP steunt havenarbeiders in hun strijd tegen de havendienstrichtlijn!

15 januari 2006

SP steunt havenarbeiders in hun strijd tegen de havendienstrichtlijn!

Woensdagmiddag was het weer zover. Weer hielden de havenarbeiders in heel Europa acties tegen een Europese richtlijn die hardwerkende arbeiders het brood uit de mond stoot.

De weersomstandigheden in de Rotterdamse haven waar het nat was en koud met veel wind, leenden zich voor sombere weerspiegelingen over de negatieve gevolgen van dit neo-liberale dienstbevel.

Toch is er zicht op opklaringen aan dit front. Werkgevers, havenwethouders (inclusief Van Sluis) en regeringen vinden het maar een onding en willen er eigenlijk niet aan. Ze doen alleen niet echt hun uiterste best om het helemaal van tafel te krijgen. De havenarbeiders hebben sterk het gevoel dat zij weer eens de hete kolen uit het vuur mogen halen. Gelukkig doen ze dat met volle overtuiging en is er zeker zicht op succes.

11 januari 2006 - Havenactie

Afgelopen vrijdag stond op Teletekst het bericht dat de havendienstrichtlijn waarschijnlijk niet op een meerderheid in het Europees Parlement kan rekenen. Hiervoor geldt wel: eerst zien en dan geloven. Maandag 16 januari staan er daarom nieuwe acties gepland door heel Europa om twijfelaars over de streep te trekken. Dit onding mag er absoluut niet komen.

11 januari 2006 - Havenactie

De SP was goed vertegenwoordigd bij deze manifestatie aan de poorten van het ECT-terrein. Lokale SP’ers, waaronder onze lijsttrekker Theo Cornelissen en SP’ers uit Brussel waren gekomen om de havenarbeiders een hart onder de riem te steken. Erik Meijer, europarlementariër, liet op geheel eigen wijze horen waarom de marktfundamentalisten bestreden moeten worden, waar we dat kunnen. De SP zal Europa scherp in de gaten blijven houden.

11 januari 2006 - Havenactie

Maandag zullen landelijke en lokale SP’ers naar de Maasvlakte gaan, waar twee korte werkonderbrekingen van telkens vier uur op het programma staan. Jan Marijnissen zal er namens de SP het woord voeren. Wie maandag mee wil naar de Maasvlakte kan zich opgeven bij Leo de Kleijn (06-20090622 of l.dekleijn@chello.nl).

Op valentijnsdag - dinsdag 14 februari - wordt er bovendien gedemonstreerd tegen de dienstrichtlijn van Bolkestein bij het Europarlement in Straatsburg. Vanuit de FNV worden er bussen georganiseerd.

U bent hier