h

SP zet in krant alternatieven voor sloop op een rij

13 november 2005

SP zet in krant alternatieven voor sloop op een rij

Bewoners van bedreigde wijken in Rotterdam krijgen deze maand een krant van de SP in de bus over het huisvestingsbeleid van de gemeente. De krant heet 'Rotterdam verdient beter wonen!'. Vrijwilligers van de SP verspreiden de komende weken 75.000 exemplaren, vooral in de wijken waar de gemeente graag wil slopen.

Rotterdam verdient beter wonen!

De boodschap: 22.000 woningen slopen in een tijd waarin de woningnood blijft groeien, is belachelijk. In de krant is daarom veel aandacht voor het verzet van bewoners tegen de sloop van hun wijk. Daarnaast staan er artikelen in over integratie en samenleven, achterstallig onderhoud en problemen met verhuurders.

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen spreekt in de krant de hoop uit dat het verzet van bewoners tegen sloop aanhoudt: "Veel hangt ook af van het nieuwe gemeentebestuur dat de Rotterdammers op 7 maart 2006 gaan kiezen. Bij de SP is aanpak van de woningnood topprioriteit. Stop met slopen en start met betaalbaar bouwen. We moeten opnieuw een gemeentelijk woningbedrijf oprichten, zodat de gemeente zelf weer betaalbare woningen kan bouwen. De woningnood kan over een paar jaar een heel stuk minder zijn dan nu, als we maar willen!"

Lees de krant 'Rotterdam verdient beter wonen!' (PDF-formaat, 467 KiB)

U bent hier