h

Bezuiniging schoolzwemmen; SP stelt vragen

22 november 2005

Bezuiniging schoolzwemmen; SP stelt vragen

We hebben begrepen dat er een grote kans is dat veel Rotterdamse scholieren vanaf volgend jaar hun diploma niet meer kunnen halen, omdat het ministerie van OCW het project SchoolZwemVangnetten dreigt stop te zetten. Hierdoor loopt Rotterdam een bijdrage van € 4.537.800 mis.

Juist in een stad als Rotterdam een slechte zaak. Genoeg mensen in onze stad hebben niet genoeg geld, niettegenstaande de ‘5 jaar zwemlesjaar’ actie, om hun kinderen naar particuliere zwemlessen te sturen.
Als deze bezuiniging doorgaat vallen een aantal projekten, zoals de vakantieprojecten voor 7e en 8e groepers die nog geen diploma hebben, ‘5 jaar zwemlesjaar’ en de uitbreiding van de schoolzwemtijden weg. Zeer onwenselijke situatie, lijkt ons. Nu gaat 80,2 % van de basisscholieren met een zwemdiploma van school; na deze bezuiniging wordt dat zeker een lager cijfer.

Onze vragen:

  1. Vindt u dit ook een zeer slechte zaak?
  2. Gaat u uw uiterste best doet om de minister op andere gedachten te brengen?
  3. Als de 4,5 miljoen euro echt wegvalt, gaat de gemeente dan bovengenoemde projecten bekostigen, wellicht uit het nieuwe programma Voeding en Beweging? Zo nee waarom niet?

Met vriendelijke groet,
Theo Cornelissen

U bent hier