h

SP trapt Rotterdamse actie tegen nieuw zorgstelsel af

3 oktober 2005

SP trapt Rotterdamse actie tegen nieuw zorgstelsel af

De SP is een landelijke protestactie begonnen tegen het nieuwe zorgstelsel, dat op 1 januari wordt ingevoerd. Vanavond gaat SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant in een politiek café van de VVD in debat over het nieuwe zorgstelsel met VVD-Kamerlid Schippers. Voorafgaand aan het debat, om 18.30, trapt Kant bij het Centraal Station de actie in Rotterdam af. Onder het motto 'Trek mee aan de noodrem!' verzamelt de partij zoveel mogelijk handtekeningen tegen de invoering van het stelsel.

Agnes Kant: “Iedereen, arm of rijk, gaat vanaf 1 januari dezelfde hoge premie betalen. Er komt marktwerking in de zorg. Ziekenhuizen en artsen moeten onderling concurreren en de zorgverzekeraars gaan op de stoel van de arts zitten. Het stelsel is ingewikkeld, bureaucratisch en vooral niet sociaal.”

Van 18.00 tot 19.30 delen SP'ers maandagavond samen met andere SP'ers actiekaarten uit aan de voorzijde van Rotterdam Centraal Station, waarop mensen kunnen tekenen om het kabinet op te roepen de invoering van het stelsel alsnog te stoppen. Agnes Kant is vanaf 18.30 aanwezig om de actievoerders te helpen.

Lees alles over 'Actie Noodrem' op de landelijke website van de SP
Luister naar Agnes Kant en hoor reacties van passanten bij Radio Rijnmond

U bent hier