h

Problemen met de huisvestingsvergunning? Vertel 't de SP

9 augustus 2005

Problemen met de huisvestingsvergunning? Vertel 't de SP

Sinds oktober 2004 loopt in Rotterdam een experiment met de huisvestingsvergunning. Om in bepaalde straten in Delfshaven, Centrum, Feijenoord en Carnisse een huis te kunnen huren, is zo'n vergunning nodig. Om een huis te huren met een huur hoger dan 250 euro per maand, geldt een inkomenseis van 120 procent van het minimumloon. De SP roept mensen die door dit experiment in de problemen komen zich te melden.

De laatste maanden hebben een aantal berichten de SP bereikt dat mensen slachtoffer worden van dit experiment, in het bijzonder in de particuliere huursector. Ze weten niet van het beleid op het moment dat ze hun huurcontract tekenen en lopen vervolgens het risico door de gemeente geweigerd te worden voor de woning. Omdat een huurder ook niet ingeschreven wordt in de gemeentelijke administratie, levert dat weer problemen op met uitkeringen en toelagen.

De SP is daarom op zoek naar mensen die hun verhaal willen vertellen over hun ervaringen met de huisvestingsvergunning. Heeft u dergelijke ervaringen, e-mail dan naar rotterdam@sp.nl. Wij kunnen deze informatie dan gebruiken om in bijvoorbeeld de gemeenteraad de gevolgen van het beleid aan te kaarten. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Als u wilt, kunt u anoniem blijven.

De huisvestingsvergunning die op dit moment wordt uitgegeven, is een experiment van het college dat voor beperkte tijd loopt. Binnenkort wordt in de Tweede Kamer de Rotterdamwet behandeld. Als die wet wordt aangenomen kunnen voor hele gebieden in de stad bepaalde eisen gesteld worden aan nieuwe bewoners, bijvoorbeeld 'inkomen uit werk'.

Wat zijn uw ervaringen met de huisvestingsvergunning? Vertel 't de SP!
Bethlehem aan de Maas: toespraak van SP-raadslid Theo Cornelissen over 'Rotterdam zet door'
Huisvestingsvergunning: de regels

U bent hier