h

Uitnodiging - Bling Bling Dwaallicht

4 juni 2005

Uitnodiging - Bling Bling Dwaallicht

Actie

Rotterdam, 04 april 2005

'De straten zijn smal en donker, woningen klein, funderingen slecht, er is weinig speelgelegenheid voor kinderen en het groen is weinig functioneel.
Bovendien is de bevolkingsopbouw te eenzijdig.' Zo omschrijft de OCNC (Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk) de situatie in de Rotterdamse wijk Nieuw Crooswijk en motiveert zij de voorgenomen herstructurering van de wijk. Daarnaast wordt regelmatig gesproken van ‘sociale problemen’. Mensen zouden zich niet veilig voelen in de wijk en (hang)jongeren krijgen de Zwarte Piet toegespeeld.

Aflevering 9: Naar de Bliksem
Zaterdag 16 april presenteert Het Dwaallicht in samenwerking met Natalino Pereira (Optimus Studio’s), Romeo Gambier (Mix Master Fader) en Reggy Sholles (Red G) een door de jongeren van Nieuw Crooswijk zelf samengestelde showcase waarbinnen ruimte is voor rap, dance, theater en muziek en het thema (on)veiligheid op creatieve en originele wijze benaderd wordt.

Het evenement vindt plaats op een open-air stage op en rond het Paradijsplein in Nieuw Crooswijk een duurt van 16.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Met dank aan: Optimus Studio's, Mix Master Fader, Jav’lin, Keist, Knightmare, Manic, Nikie, Raul, Red G, Recless, Sacrifice, Shafally, Alex, Arjan en Mario.

Terug naar de afdelingspagina

U bent hier