h

Een stadsdebat over onze natuur en dieren

4 april 2005

Een stadsdebat over onze natuur en dieren

Persbericht

Rotterdam, 12 april 2005

We doen alleen mensen?

Maandag 25 april vindt er een debat plaat over de natuur, het groen en het welzijn van de dieren in Rotterdam. Hoe leefbaar groen is Rotterdam? Hoe staat het met het groene imago dat Rotterdam nooit heeft gehad en waaraan is dat te danken? Waarom moeten volkstuinen wijken voor de rijken? Wat betekent Diergaarde Blijdorp voor Rotterdam, de Rotterdammers en de dieren die er gehuisvest zijn? Hoe gaan Rotterdammers om met hun (huis)dieren? Hoe krijgen we de natuur en het welzijn van dieren en daarmee ook het welzijn van de Rotterdammers weer op de agenda? Dit zijn vragen die 25 april aan de orde kunnen komen.
Na de buurtbezoeken onder de noemer ‘Buurten in de Wijken’ van de Rotterdamse SP fractie, in april bij verschillende instellingen en initiatieven op het gebied van natuur en dierenwelzijn in Rotterdam, sluiten we af met een debat. De Rotterdamse SP fractie heeft i.s.m. vele betrokken organisaties de Dierenwelzijnsnota en het dierenwelzijninitiatiefvoorstel voorbereid. Tot nog toe was het antwoord van verantwoordelijk wethouder Marianne van den Anker: ”We doen alleen mensen!”

In het panel zitten:
Ton Dorresteijn, directeur van Diergaarde Blijdorp, Theo Cornelissen, voorzitter Rotterdamse SP fractie, Prof. dr Jelle W.F. Reumer, directeur van het Natuurmuseum Rotterdam en Leen Vreugdenhill van Stichting de Bonnen www.debonnen.nl

Bewonersinitiatieven over het behoud van parken, volkstuinen en instanties zoals de dierenbescherming, dierenopvang en het RMC zijn natuurlijk ook uitgenodigd mee te discussiëren. Het debat is vrij toegankelijk voor alle Rotterdammers.

Debatleider van deze avond is Rik Schonenberg (bekend van VARA’s Lagerhuis)

Datum en tijd:
Maandag 25 april van 20.00 tot 22.uur, inloop vanaf 19.00 waar u gratis toegang heeft tot het Oceanium.

Locatie: Oceanium, de Haaienzaal, in Diergaarde Blijdorp. Ingang Abraham van Stolkweg. Gratis parkeren aan Oceaniumzijde (Blijdorplaan 8). Personeel van Blijdorp zal u verwijzen naar de Haaienzaal.

Voor meer informatie: Edwin de Voigt,
(010) 4173359 of E-mail

U bent hier