h

Column: Trutten Parade

14 augustus 2007

Column: Trutten Parade

Een Dance Parade zonder sex, drugs en rock-'n-roll, daar willen we in Rotterdam naar toe, een bloemencorso dus. De gemeente Rotterdam luistert goed naar de Trutten Parade van CristenUnie en het CDA. Tja, er waren wildplassers; dat wel ja.. Had ze maar wat meer plaskruizen neer moeten zetten; of is zo'n kruis ook niet zedelijk genoeg? Plaskruis... vindt Rouvoet vast niet leuk, die zeikerd.

Rouvoet op de Dance Parade

Een dag na de Dance Parade tijdens de Dag van de Romantische Muziek zag ik trouwens meer wildplassers dan tijdens de Dance Parade. Tussen pianoklanken en klinkende glazen probeerden 'nette dames' zo recht mogelijk te zitten tussen de bosjes van Het Park. Met hun handen hielden ze hun hoedjes hoog en droog en plasten ze handsfree. Dat mogen vrouwen dan weer wel. Oudere heren die jonge dames in de billen en borsten knepen, gierend gelach, overmatig rose gebruik door mensen die verlangen naar vroeger toen niks mocht, alleen stiekum.

Maar ik kan ze gerustellen: vroeger komt terug. Vroeger is weer helemaal hip. Het wordt de hit van deze eeuw als we niet uitkijken. Er mag per 1 juli nergens meer gerookt worden, om te blowen moet je vanaf het schoolplein de scooter pakken (nog dikkere kinderen), een biertje op straat drinken is erg duur, muziek tijdens festivals mag niet te hard, de teksten van de liedjes worden gecensureerd, je mag niet te schunnig dansen en zeker geen blote borsten. Dat pikken ze gewoon niet meer. Dat moeten we allemaal slikken.

O.K., wildplassen vind ik ook niks.. Ik plas altijd overal heel rustig tegen aan.

Edwin de Voigt

U bent hier