h

Informatiebijeenkomst chloortrein Alexander

22 januari 2001

Informatiebijeenkomst chloortrein Alexander

Onder het motto 'Rood sein voor de chloortrein' houdt de SP-Rotterdam maandag 22 januari een informatiebijeenkomst in Wijkgebouw Romeynshof, Stresemannplaats 8 (Rotterdam Alexander).

Zaal open: 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Een paar keer per week rijdt 's nachts door Nederland een trein vol chloor. Chloor wordt algemeen erkend als een van de gevaarlijkste stoffen die in ons land worden geproduceerd.
Ontsnapping van chloor kan leiden tot honderden doden en duizenden gewonden. Met het steeds bekender worden van deze grote gevaren en de ongelukkige wetenschap dat een ramp zoals in Enschede ook door niemand was voorspeld, groeit het verzet tegen de transporten; steeds meer gemeenten en provincies, milieugroepen en omwonenden spreken zich uit tegen de chloortrein.
De Socialistische Partij eist dan ook het onmiddellijk stoppen van deze levensgevaarlijke transporten. Om deze eis kracht bij te zetten is de SP de actie 'Rood sein voor de chloortrein' gestart. Een belangrijk onderdeel van deze actie is de uitgave van een speciale 'Chloorkrant', die alleen al in Rotterdam in een oplage van 60.000 exemplaren wordt verspreid.
In deze krant wordt uitvoerig bericht over de chloortransporten en worden burgers aangespoord om hun protest hierover te laten horen. De SP-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad heeft tevens schriftelijke vragen over dit onderwerp gesteld aan het college van B&W.
In de vergadering van de gemeenteraad van 11 januari j.l. heeft de SP gevraagd om een snelle behandeling hiervan. Mocht het college hier geen gehoor aan geven, dan overweegt de SP-fractie een interpellatie. Daarnaast worden informatiebijeenkomsten gehouden en zal de SP zich met grote regelmaat op straat vertonen om aandacht te vragen voor de actie 'Rood sein voor de chloortrein'.
In Rotterdam vindt de eerste informatieavond plaats op 22 januari in Wijkgebouw Romeynshof, Stresemannplaats 8. Twee dagen later, op woensdag 24 januari, volgt een bijeenkomst in Wijkgebouw 't Klooster, Afrikaanderplein 7. Op Maandag 29 januari wordt tijdens een informatiebijeenkomst in Wijkgebouw De Larenkamp, Slinge 303, de chloortrein een halt toegeroepen. Alle avonden beginnen om 20.00 uur. Aan deze actieavonden wordt medewerking verleend door milieuorganisaties, de SP-fractie Rotterdam en milieudetective Harry Vos. Zaterdag 13 januari voert de SP actie op de Afrikaandermarkt. Woensdag 17 januari staat de SP op de markt aan de Hesseplaats in Rotterdam Alexander.
Voor meer informatie: SP-Rotterdam, telefoon 010-2435010, fax 010-2435018 en e-mail: Rotterdam@sp.nl

U bent hier