h

Nieuwtjes en weetjes

1 maart 2002

Nieuwtjes en weetjes

(Je weet wel, van die ditjes en datjes, soundbites, getallen, etc...)

»Nadat op Zaterdag 2 februari de campagne-(wed)strijd 'Alles gaat uit, kleed Rotterdam weer aan' flitsend van start was gegaan, zijn op vrijdag 1 maart de prijzen op het SP-kantoor aan de Agniesestraat uitgereikt. De jury heeft het niet makkelijk gehad met de bijna 200(!) inzendingen, maar uiteindelijk lukte het ze om drie winnaars aan te wijzen.

»SP-gemeenteraadslid Mathijs Spaas en webmaster Quintijn Rijsdijk hebben donderdag 28 februari 1500 sponzen uitgedeeld bij de Kuip, vlak voor het duel Feyenoord - Glasgow Rangers (3-2!). Wat je al niet te horen krijgt, de reacties liepen uiteen van: 'Goeie actie! Ik stem op jullie!' tot 'Vuile kanker SP-er, rot op, of ik ruk je kop eraf!' Tja...

»Dinsdag 26 februari lukte het kandidaatraadslid Saskia Scheltes in een debat tussen burgers en politici, zittend wethouder Meijer (Groen Links) over de rooie te krijgen. Ze verweet hem dat bij het aanpakken van de Millinxbuurt de overlast alleen maar verplaatst was naar de Strevelsweg. Meijers boze reactie was tegenstrijdig: 'Dit chagrijn! Helpen we de bewoners van de Millinxbuurt en wat gebeurt er, de overlast verplaatst zich naar de Strevelsweg. Dus zijn we nu daar bezig'. Daarmee gaf hij haar dus gewoon gelijk, maar deed alsof hij dat niet deed...... Rare man, die Meijer....

»Dezelfde dinsdag avond had de SP-lijsttrekker voor deelgemeente Feijenoord, Quintijn Rijsdijk, een verkiezingsdebat. Hij riep daarin op om grof druk uit te oefenen op de gemeentelijke diensten, die zich weinig aantrekken van de wensen en opdrachten van de deelgemeente. Redenen om in Feijenoord op de SP te stemmen? 'Geen tramlijn over de Groene Hilledijk! Zorg voor behoud van, en zekerheid voor, de alternatieve woongroep in het Poortgebouw! Plant voor elk gesloopt pand in de deelgemeente een boom!'

Campagnemateriaal uitdelen»Ontelbare malen hebben in de campagne de vrijwilligers en (deel)raadsleden al op markten, pleinen en bij winkelcentra gestaan om tomaatsponzen, folders en goede raad uit te delen.
'Stem SP op 6 maart!'

»Op tientallen strategische locaties in de stad hangen posterborden aan lantarenpalen. Vele honderden posters zijn er geplakt en er komen dagelijks nieuwe bij.

»In december 2001 zijn er 75.000 'Aanvalluh' folders verspreid. Begin februari kwamen daar 100.000 'alles gaat uit' folders bij en nu zijn we bezig met 150.000 'daden willen we zien in Rotterdam' folders. Daarmee is de SP in Rotterdam de partij die de meeste huis-aan-huis folders verspreid.

»Op 15 januari werden de eerste verkiezingsposters pal voor het gemeentehuis aan de Coolsingel geplakt. De SP was daarmee de eerste partij die begon aan de verkiezingscampagne.

Naar Campagne

U bent hier