h

MKZ Actie

31 maart 2001

MKZ Actie

Onderstaand pamflet is uitgedeeld tijdens de MKZ protest bijeenkomst van zaterdag 31 maart 2001 en tijdens de vervolg demonstratie op zaterdag 6 April op de Coolsingel.

ZIEKE KOEIEN?
ZIEK SYSTEEM!

Terecht komen steeds meer mensen de straat op tegen het massaal slachten van gezond vee en vòòr preventieve inenting. Het is te gek voor woorden dat gezonde dieren massaal afgemaakt worden terwijl dat helemaal niet nodig is.
Maar geld gaat in dit systeem boven dierenlevens.
In Engeland zijn inmiddels honderdduizenden dieren afgemaakt, zonder dat dit leidde tot een einde aan de MKZ-epidemie. Nu is het Europese vasteland de klos, en dreigt ook in Nederland een massale slachting.
Het absurde van de situatie is, dat er de mogelijkheid bestaat dieren preventief in te enten; toch wordt dit niet gedaan omdat 'Europa' tegen is.
De export zou immers geschaad kunnen worden.. Er moet winst gemaakt worden, ook als dat verschrikkelijk veel dierenleed betekent.
Zelfs dieren in dierentuinen en kinderboerderijen mogen niet ingeënt worden. De Nederlandse regering zou zich niet neer moeten leggen bij de onrechtvaardige regels van het ondemocratische 'Europa'.
De SP is van mening dat er onmiddellijk gestart moet worden met een grootschalig programma van preventieve inenting van MKZ-gevoelige dieren; niet als vorm van uitgestelde executie, waarbij de dieren uiteindelijk toch afgemaakt worden, maar om de verspreiding van MKZ te stoppen.

Daarnaast zijn wij voor een maatschappij waar niet langer het principe van 'één stem per aandeel' geldt, maar voor een socialistische maatschappij waar menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit vooropstaan; waarbij niet de winst telt, maar het welzijn van mens en dier.

Wil je meevechten voor zo'n maatschappij, sluit je dan bij ons aan en wordt vandaag nog lid!

Neem contact op met de SP, bel (010) 707 48 78 (Rotterdamse afdeling, Agniesestraat 36-a)
of 010-2 43 55 55 (landelijk kantoor, Vijverhofstraat 65; 3032 SC Rotterdam.)

U bent hier