h

WBR krijgt zwartboek van huurdersplatform SP

2 november 2004

WBR krijgt zwartboek van huurdersplatform SP

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 1 november 2002


Naar aanleiding van een enquête onder bewoners van de wijk Kralingen over het incassobeleid van het WBR is een zwartboek opgesteld. Woensdag 6 november om 9.15 uur zal dit zwartboek door de SP-ers worden aangeboden aan de directeur van het WBR, bij het WBR kantoor aan de Rochussenstraat 21. Ook worden er protesthandtekeningen van huurders tegen de zogenaamde € 1,50-regeling aangeboden.

Aanleiding van dit onderzoek door het huurdersplatform van de SP was de aankondiging, net voor de zomer, van het WBR om € 1,50 in rekening te brengen bij alle huurders die niet automatisch betalen. Totaal 118 huurders hebben antwoord gegeven op drie vragen:

  1. wat vindt u van de € 1,50-maatregel,
  2. wat vindt u van de boete van € 35,= bij niet tijdige betaling van de huur, en
  3. zijn er nog andere klachten.
De huurders zijn in het algemeen slecht te spreken over diverse aspecten van het WBR. De meeste meningen zijn kort en in onbedekte termen; het woord asociaal valt geregeld in de reacties. Gemiddeld geven de bewoners het WBR een rapportcijfer van 4,8. Huurders die per acceptgiro betalen komen zelfs niet verdere dan een 4,1. Slechte ervaringen werden genoteerd op het gebied van onderhoud, huursubsidie, klachtenafwikkeling, schoonmaak en natuurlijk het incassobeleid. In het aan te bieden zwartboek staan de volgende aanbevelingen voor het WBR:
  1. Schaf de € 1,50 regeling af.
  2. Stel het incassobeleid bij, als bewoners altijd voor de 5e of 10e van de maand willen betalen is er toch niets aan de hand?
  3. Voorkom dat mensen en gezinnen door het strenge incassobeleid op straat komen te staan.
  4. Handhaaf het huurmatigingsbeleid voor huurders die dat willen.
  5. Meer overleg met huurders.

Verdere informatie:
Wijnand Rijnders: (010-) 262 23 60
Cecile Calis: (06-) 245 85 559
Theo Cornelissen: (06-) 20 43 01 96

Terug naar Archief

U bent hier