h

Felle Feministen in tweede aflevering Politiek Café

23 april 2004

Felle Feministen in tweede aflevering Politiek Café

De Rotterdamse Carrie en SP-senator Anja Meulenbelt schoven op 22 april aan bij alweer de tweede aflevering van het politiek café van de SP afdeling Rotterdam. Ze discussieerden eerst met elkaar en vervolgens met de zaal over het feminisme, vroeger en nu.

Zowel Carrie, die in Rotterdam al langer bezig is met projecten als Koninginnen van de Nacht, als Anja Meulenbelt, nu SP-senator en in de jaren zeventig een fanatiek lid van de feministische beweging, spraken over de historie van het feminisme, hun ervaringen en hun eigen situatie.

Vervolgens was de beurt aan de ruim dertig aanwezigen, die met de sprekers en elkaar in discussie gingen over een aantal stellingen over feminisme. Is het feminisme overbodig nu de socialistische beweging genoeg oog heeft voor vrouwenrechten? Op welke manier zal de emancipatie van allochtone vrouwen zich gaan voltrekken en kunnen wij daaraan bijdragen? Vragen waar niet zo makkelijk antwoord op te geven is, maar waarover we wel gepraat hebben. Een inspirerende avond!


Gemist? Volgende maand is er weer een politiek café! Houd deze website in de gaten voor data en onderwerpen.

Terug naar Nieuws

U bent hier