h

Openbare basisschool De Dukdalf, Feijenoord

18 maart 2004

Openbare basisschool De Dukdalf, Feijenoord

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat

Rotterdam, 18 maart 2004

Openbare basisschool de Dukdalf in Feijenoord heeft 36 kinderen in peuterklassen, drie dagdelen per week in het kader van Vroegtijdige en Voorschoolse Educatie (VVE). Het VVE-programma is erg belangrijk. Het zorgt er voor dat kinderen met een taalachterstand een goed taal- en integratieniveau komen vóórdat ze naar de basisschool gaan.

Deze school zou het zeer wenselijk vinden als hun VVE-programma uitgebreid zou worden naar minstens 48 kinderen voor vier dagdelen per week. Er zijn nu wachtlijsten, maar om de uitbreiding te realiseren missen ze een zeer belangrijke schakel, namelijk een extra peuterleidster. De deelgemeente zou daar voor moeten zorgen. Hoewel iedereen er nu wel zo’n beetje van overtuigd is dat VVE belangrijk en noodzakelijk is, de jeugd heeft immers de toekomst, komt de deelgemeente al meer dan een jaar niet over de brug.

Iedereen is overtuigd van de noodzaak, de lokalen zijn er, de organisatie is er klaar voor, de kinderen wachten thuis ongeduldig af, maar waar blijft de juf?

We hebben de volgende vragen voor u:

  1. Hoe kan het dat de deelgemeente Feijenoord wil besparen op zulke wezenlijke zaken als VVE?
  2. Bij dit soort zaken moet het o.i. niet uitmaken waar de verantwoordelijkheid ligt, bij u of bij de deelgemeente; wij vragen u of u bereid bent er voor te zorgen dat er op korte termijn een extra peuterleidster aan het werk kan bij de Dukdalf?

Theo Cornelissen

Terug naar Vragen

U bent hier