h

Bezoek aan IJsselmonde

12 november 2003

Bezoek aan IJsselmonde

Eerst een gesprek met de Verenigde Bewoners Commissies IJsselmonde (VBC) en twee opbouwwerkers. Daarna zijn we per auto door de wijken van Groenenhagen/Tuinhoven en Hordijkerveld gereden en de verschillende locaties bezocht waar we over gesproken hebben. Er zijn grote problemen rond hangjongeren en ook rond verloedering vanwege de herstructurering. Er is een groot gebrek aan ambulant jongerenwerk en veel onduidelijkheid over de financiering van Sociaal Investeren. Door stevig in te grijpen zijn enkel problemen rond de verkleuring en toestroom van asielzoekers opgelost. Maar bij elk project dreigt een bureaucratisch obstakel. Soms vanuit de gemeente, soms vanwege de deelgemeente.

Daarna bezoek aan de BSW (Buurt en Speeltuin Werk). Dat is de koepelorganisatie van alle speeltuinverenigingen en ze zijn ook verantwoordelijk voor Duimdrop. Ook zij hebben veel problemen vanwege de gesubsidieerde arbeid van de medewerkers van Duimdrop. Hun gebouw is prachtig en daarvandaan gaat er schitterend spelmateriaal naar alle hoeken en pleinen en speeltuinen van Rotterdam.

Tenslotte heb ik een gesprek met 5 leden van het bestuur van de bewonersvereniging Hordijkerveld. Samen maken we een wandeling door de wijk. Ze laten me zien welke woningen dankzij hun actie worden behouden voor de sloop en wat er nog meer in de wijk zou moeten worden aangepakt. De komende jaren staat hier een stevige herstructurering op stapel. Deze strijdbare bewoners zijn er klaar voor en zorgen er voor dat de belangen van de huurders niet worden ondergesneeuwd.

Meer informatie: Theo Cornelissen (06-) 20 43 01 96, E-mail

Terug naar Gemeenteraad of Buurten in de Wijken

U bent hier