h

Openheid van zaken verduistering Boijmans van Beuningen

4 september 2003

Openheid van zaken verduistering Boijmans van Beuningen

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat
Archief

Rotterdam, 04 september 2003

Schriftelijke vragen aan het college van B & W

Geacht College,

Vanmiddag is in de besloten commissie Cultuur en Sport door u een mondelinge toelichting gegeven op de toestand rond de fraude bij museum van Boijmans van Beuningen. Altijd mooi zo'n toelichting, maar wat ik zou willen zien is enige openbare verantwoording. Zonder relevante informatie word ik, net als de andere raadsleden in Rotterdam, belemmerd in mijn taken als volksvertegenwoordiger. Er zijn nog steeds heel veel vragen die bij de Rotterdamse burger leven en daarom ben ik van mening dat daar nu echt zo snel mogelijk antwoord op moet komen.

  1. Daarom deze vragen:
    Wanneer komt er vanuit het College openheid van zaken richting de gemeenteraad en de Rotterdamse belastingbetaler over de verduisterde 3,3 miljoen euro bij Boijmans van Beuningen?
  2. Wanneer denkt het College verantwoording te kunnen overleggen aan de raad over het door u gevoerde beleid ten aanzien van museum Boijmans van Beuningen?

De SP fractie verwacht van u, naar aanleiding van onze vragen, uiterlijk 9 september om 12 uur een verklaring. Die verklaring kan dan in een openbare commissie besproken worden zodat de gemeenteraad tot een oordeel kan komen. Als deze deadline niet gehaald wordt overweegt de SP fractie een verzoek tot interpellatie in te dienen voor de raadsvergadering van 11 september 2003.

Met vriendelijke groet,

Namens de SP fractie

Theo Cornelissen, Fractievoorzitter SP in de gemeenteraad van Rotterdam, (06-) 20 43 01 96, E-mail

Zie ook de vragen van 19-06-2003

Terug naar Archief

U bent hier