h

SP komt met voorstellen voor schonere deelgemeente Noord

27 februari 2003

SP komt met voorstellen voor schonere deelgemeente Noord

Op 27 februari besprak de deelraad Noord het projectplan wijkserviceteams. Noord is rommelig en het dagelijks bestuur wil het vooral zo houden. Alle fracties vonden echter dat de ambitie hoger zou moeten liggen… slechts de oppositie steunde alle voorstellen van de SP voor een schonere deelgemeente. Toch mocht één SP motie op een meerderheid rekenen van de deelraad: de wens om er snel voor te zorgen dat de rode 'schoon en heel'-zakken binnen een dagdeel op te halen.

Deelraadslid Spaas: "Als alle fracties uitspreken dat Noord schoner zou moeten worden dan het niveau van nu, dan is het toch bedroevend dat een meerderheid het van de deelraad het daarbij laat. De SP heeft niet ingestemd met een plan waarmee Noord 'rommelig' blijft."
Dagelijksbesuurder Harika (GroenLinks) vond het te vroeg om bij de voorjaarsnota inzicht te geven wat er voor nodig is om Rotterdam Noord een niveau schoner te krijgen - omdat er dit jaar geen geld voor is. De SP-motie om de positie van de wijkserviceteams in de wijk te verbeteren als aanspreekpunt voor burgers, werd door hem ontraden omdat er in april een plan van aanpak zou komen. Spaas: "De vraag is echter of er daadwerkelijk aan wordt gewerkt. Het lag immers al besloten in de SP motie voor het stedelijk invoeren van wijkserviceteams. Die motie nam de gemeenteraad van Rotterdam unaniem aan in januari 1999. We zijn nu vier volle jaren verder - en zelfs de politiek klaagt nog steeds dat de diensten slecht met elkaar samen werken en dat de burgers het afval niet op de juiste manier aanleveren."
"Natuurlijk ben ik wel blij dat ik de andere fracties achter tenminste één motie heb weten te krijgen. Het moet er voor gaan zorgen dat bijvoorbeeld in de Agniesebuurt en het Oude Noorden niet dagelijks zakken op straat blijven staan. Het excuus nu was nog steeds dat het niet te organiseren was en werd het min of meer op zijn beloop gelaten," aldus Spaas.

Zie ook: de moties

Mathijs Spaas, SP-raadslid deelgemeente Noord

Terug naar Archief

U bent hier