h

Particuliere beveiliging entrepotgebied

13 februari 2003

Particuliere beveiliging entrepotgebied

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat

Rotterdam, 3 maart 2003

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord.
Brabantsestraat 16
3074 RS Rotterdam

Betreft: schriftelijke vragen naar aanleiding van inhuren particuliere beveiliging in het Entrepotgebied.

Geacht DB,

In het persbericht van woensdag 26 februari jl. las ik dat er een particulier beveiligingsbedrijf toezicht gaat houden in het Entrepotgebied. De inzet van het bedrijf zou gedaan worden door hondengeleiders. Ook word er in het persbericht gesproken over ronde's die gelopen worden door één persoon.
Uit eigen constatering blijkt dat er twee beambte's per dienst lopen, één met en één zonder hond.

Aangezien ik zelf hondengeleider ben en uit de praktijk spreek, heb ik de volgende vragen i.v.m. de veiligheid van het winkelende publiek:

  1. Is het u bekend of deze honden en hun geleiders gecertificeerd zijn volgens het keuringsreglement van de Nederlandse Bond van Diensthonden?
  2. Is het u bekend dat in deze reglementen niets is opgenomen over het werken met honden in menigte's en dat deze honden en hun geleiders daar ook niet op worden geëxamineerd?
  3. Ik heb geconstateerd dat één van de beambte's zijn hond los op de voorbank van zijn auto had liggen. Als de deur wordt geopend kan de hond weg. De honden horen in een bench achter in de auto, of anders aangelijnd te zijn. Zijn er aparte afspraken over het bij zich houden van de diensthond gemaakt?
  4. Als er geen aparte afspraken zijn gemaakt, wat denkt u te kunnen doen om dit in het vervolg te voorkomen?
  5. Als er al twee beambte's lopen wat is in deze dan, gezien de bovengenoemde feiten het nut van de hond? In noodzakelijke gevallen kunnen ze immers de politie en zelfs evt. politiehondengeleiders inschakelen.
  6. Wat zijn de afspraken die de deelgemeente heeft gemaakt met betrekking tot de werkelijke inzet van deze honden?
  7. Draagt de deelgemeente enige verantwoordelijkheid als er zich bijtincidenten voortdoen ten gevolge van een gebrek in de opleiding van de hond en zijn geleider?
  8. Heeft het dagelijks bestuur bekeken of er een mogelijkheid is tot een samenwerkingsverband tussen Rotterdam Veilig en het particuliere beveiligingsberdijf?
    De kosten zouden aanmerkelijk lager zijn en er bestaat de mogelijkheid om iemand vanuit een gesubsidieerde baan te laten doorstromen naar een reguliere baan.

Frank Kreukniet, raadslid

Zie ook: het persbericht

Terug naar Vragen

U bent hier