h

Column Edwin de Voigt op SPXmas kerstborrel

14 december 2002

Column Edwin de Voigt op SPXmas kerstborrel

Tomaat Nieuws Tomaat

Zaterdag 14-12-2002

SP Xmas

"Plakje worst schat" vroeg jan aan zijn vrouw, terwijI hun dochter de piek op de top van de kerstboom zette ("en niet de euro hè" grapte Jan nog even, "want dan heb je een eurotop" zei zijn vrouw er nog boven op).
"Hè wat hebben we 't gezellig" zei Jan "en we kunnen ook over een tijdje iedereen uitnodigen hè, eerst hadden we een paar stoelen en een 2-zits maar binnenkort kan iedereen zitten." "Hoeveel had je er besteld bij de Neckermann" vroeg zijn vrouw. "Een stuk of twintig, 20 zetels."

Oss

De plaats waar De Nederlandse Ceausescu of Milosevic is geboren, aldus de media. Samen met zijn familie zou hij het imperium van de Nederlanden in de ban brengen van de SP, leefbaar Oss, politiek aan de brabantse koffietafel en zo meer. Brabants socialisme, gezellig, vluchtelingen vinden we gezellig, kom er bij, kuukske erbij, armoede dat is gewoon lachen, das carnaval, als ge maar leut hed.

Het avontuur kan beginnen: In de ban van Jan

Dit alles in de tijd dat in Nederland de successtory van Harry Balkenende Potter zich zou herhalen, the sequel.
Balkenbrei ons eigen kerstkindje geboren op 15 mei, is de verlosser. De sterren zeiden het al; Balky Potter wordt een kaskraker.
Balky Potter Het wordt spannend 22 januari want dan komt het vervolg uit van beide avonturen; Harry Balkenbrei Potter versus In de Ban van Jan.

Jan zou een gevaar zijn voor het Nederlandse Rijk, Rijken zouden armer worden en de armen rijker, en dat is niet goed voor het Rijk aldus het Rijk, want het Rijk is Rijk.

Maar De SP komt er aan en zal de rijken kruisigen. Nou ja in iedergeval aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

Zoals profeet Pim zou zeggen; "zo had ik het nooit gewild!" Of zoals Pim het zou willen: "Zo had ik nooit gezegd!"

De valse apostel Nawijn zat weer eens aan de hosties to snoepen, Balky Potter de verlosser zei : "foei!" Keizer Jan werd boos en zei: "ik ga jouw hosties afpakken, domme dikzak." Ook Femke haalde haar luier op en riep: "domme man, met je bril en je doodstraf en andere lelijke dingen."

Al eerder waren afvalligen veroordeeld zoals Heinsbroek die van zijn paard Bent Lee gevallen was, boven op Bomhof, het paard struikelde over de norm van Zalm. Dat konden ze niet waarderen, die norm had geen enkele waarde. De valpartij was nog opgenomen op video om op te sturen naar de Leukste Thuis, en die tape noemden ze dan alle 13 goed; Over het paard getild deel 1.

Paulus Rosenmuller gaf het op.
Niets was hetzelfde na de dood van profeet Pim

Pim is dood
Paul gaf het op
En onze Jan met de pet is de lul

Pim paul pet

Maar de politiek ging gewoon door:
Agnes stelde haar miljoenste kamervraag, de 2e kamer kon geen Kant meer op.

De PvdA bleef maar lullen over hun image ze konden door het bomen Bos niet meer zien.

En onze vader, de Heer... Bush , bleef maar gewoon cowboytje spelen en iedereen die niet mee deed, was dindiaan.

Blair wais nog steeds bezig met zijn blair witch project, een co-productie met de Heer.

En de afvallige engel Schröder kon de de Heer weinig bommen.

In Rotterdam gaat ook alles rustig door, Hoogvliet gaat plat, de herzonering gaat als een tram, dak- en tandlozen vriezen aan elkaar. Maar de lampjes branden weer aan de Coolsingel en daar gaat het om.

Het is Kerst, dus vooral niet zeuren over mensen die het slecht hebben, want dat is niet gezellig, dat is geen goede kerstsfeer.

Komt het dan nooit goed?
We wachten of ...
Want het laatse oordeel is nog niet geveld.

Dat gebeurt pas om half 11, elke werkdag bij
Barend en van Dorp en onze sp-er Jan Mulder.
Is het niet Frits?, wat heb je trouwens prachtige wenkbrauwen.

Terug naar SPXmas kerstborrel of Columns Edwin de Voigt

U bent hier